Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...
E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  


  návod pro použití diskuse    stránky členů diskuse    rady jak zhubnout nebo přibrat    recenze a diskuse k doplňkům    rady jaké doplňky nakoupit

 ° Domů ° Odpovědět ° Statistika ° Registrace ° Hledat ° Návod °

 Nejnovější příspěvky v diskusi:

F-sport diskuse / Recepty a jídla / Vyzkoušená jídla pro snížení váhy a udržení chutí
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 10 Čec 2004 10:17:06


recepty, rady a návody pro hubnutí s chuti
Najdete je na www.f-sport.cz.



MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 10 Čec 2004 15:51:29


Odzkoušela jsem recept zveřejněný na stránkách Muscle and Fitness

Rybí placky[/b]
- uvádějí, že uvedené množství je na 5 porcí, což je velmi relativní. Usmažila jsem z uvedeného množství 570g placek.

Použité suroviny:
6 vaječných bílků
180 g mraženého tresčího filé (po roztátí rozděláme na kousky na prkénku)
250 g oloupaných a do měkka uvařených brambor,
2 lžičky nakrájené petrželky,
2 lžičky octa,
2 lžičky kečupu (cca 15g)
3 vrchovaté lžíce strouhanky (cca 25g)
1 lžička citrónové šťávy
100ml netučného mléka
2 lžičky worchesterové omáčky
½ lžičky červené papriky,

V originálním receptu je dále použit rostlinný olej ve spreji a 1 lžíce roztaveného margarínu. To jsem ale úplně vynechala, aby jídlo obsahovalo co nejméně tuku

Postup je velice jednoduchý - ve velkém hrnci ušleháme bílky ručním mixérem (to píšou v originále, samozřejmě, že jsem to šlehala v elektrické mixéru), až sníh zhoustne. V jiné nádobě smícháme všechny další ingredience a dobře je rozmělníme pomocí ručního mixéru (taky zbytečné, použijeme elektrický ). Do této směsi opatrně vmícháme sníh.
Lžící formujeme jednotlivé placky o průměru 10 cm a tloušťce asi 2,5 cm přímo na nelepivé pánvi - mi se osvedčilo dělat placky menší, tak o průměru max. 6 cm, jinak jsem měla dost velký problém je na pánvičče otočit Na středně velkém ohni pečeme placky po obou stranách asi 3–4 minuty.

Nic jsem nesolila - ať si to každý nakonec dosolí, jak sám uzná za vhodné.

A teď to hlavní, co mě příjemně překvapilo Placky mi moc chutnaly a dost si na nich pochutnával i zbytek rodiny, který je zvyklý na klasická jídla.

Dala jsem si práci s propočtením výživových hodnot a 100g usmažené placky (to je porce, kterou jsem snědla a se zeleninou dostatečně zasytí) obsahuje 400 Kj energie, 10,5 g bílkovin, 12,3 g sacharidů a pouze 0,5 g tuku [b]


Myslím, že rybí placky jsou výborná forma obědu na shození nějakého toho nežádoucího kila. Navíc chutnají stejně dobře studené jako čerstvě upečené a tudíž je možné si je udělat předem a potom vzít s sebou do práce nebo na výlet

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 12 Čec 2004 16:21:45 ° Změnil/a: MLSNA HUBA


Dietní rizoto pro všechny co chtějí být

Jelikož mi z předešlého dne zbyly uvařená kuř. prsa a v mrazáku mám dostatečnou zásobu uvařené rýže, zkusila jsem udělat dietní verzi rizota.

Na teflonové pánvi smíchala 80g kuř. prsou pokrájených na kousky s 30g rýže natural (množství jsou vždy uváděna v syrovém stavu). Nechala jsem to pod pokličkou prohřát a potom přidala 50g lehce povařeného květáku, 20g papriky, 40g rajčete (měla jsem zrovna tuhle zeleninu k dispozici, ale lze použít jakákoliv jiná zelenina - kromě kukuřice
Nepoužívala jsem žádný tuk! Nakonec jsem to akorát dosolila bylinkovou solí. Jako přílohu jsem zvolila 60g čínského zelí.
Příprava velmi jednoduchá a zabere minimum času

Pokud použijete jmenované suroviny ve stejném množství - oběd má přibližně 875Kj, 20g bílkovin, 29g sacharidů a pouze 1,4g tuku.
Navíc se mi množství uvařeného rizota zdálo dostatečně velké.

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 16 Čec 2004 09:31:01 ° Změnil/a: MLSNA HUBA



Rýžová kaše vhodná na snídani

Snídaně, by měla obsahovat minimum tuků a minimum jednoduch. cukrů (dočetla jsem se - u těch co chtějí zhubnout by to němělo platit jen u snídaně, ale bohužel pořád - a jíst dokola vločky a vločky a vločky je dost stereotypní. Proto jsem snídani obměnila
použila jsem cca 15-20g rýže, kterou jsem měla ještě schovanou v mrazáku (to je množ. v syrovém stavu).
V hrnku jsem ji rozmrazila a potom přilila 80 ml mléka a vařila v mikrovlnce tak dlouho, dokud to nezhoustlo a nevytvořila se mi
rýžová kašička - to jsem nakonec posypala trochou skořice.

Pro ty, co hubnout nepotřebují se nabízí možnost přidat tam rozinky nebo jiné sušené ovoce, nakrájet tam nějaké čerstvé ovoce (třeba banán) a podobně

Jinak je lepší používat nějakou celozrnou rýži než obyčejnou. Používám rýži Natural - je zdravější a lépe zasytí něž klas. rýže.

Výživové hodnoty jsou následující:
20g rýže N. + 80 ml mléka přibližně 400Kj 4g bílkovin, 18,5g sacharidů a pouze 0,5g tuku
Oproti ovesné kašičče má sice o něco méně bílkovin a o něco více sacharidů, ale skoro 4x menší množství tuku. Takže je dobré snídaně prostřídat, jednou vločky, jednou rýže - ať tělo nedostává pořád to samé dokola

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 27 Čec 2004 16:06:15 ° Změnil/a: MLSNA HUBA


POZOR
Slibované bramborové placky z vloček

Použité suroviny:
80g vloček - namočíme do vody (labužníci a ti, co tolik nemusí počítat kj si je namočí do mléka)
2 bílky (cca 75g) - kdo chce, použije celé vejce, ale pak je v jídle zbytečně více tuku
zelenina - jakákoliv - já jsem měla k dispozici:
60g kedluben, 50g mrkev (obojí jemně nastrouhané)
50g květák, 50g brokolice (nechala jsem chváli na páře v mikrovnce, ať to v jídle není příliš tvrdé)

- dochutíme česnekem dle libosti, majoránkou a solí
- smažíme nasucho na teflonové pánvi

Pokud se použijí suroviny ve skladbě a množství jako jsem napsala - 100g usmažených placek má přibližně 360Kj 5,2g bílkovin 12,5g cukrů a 1,5g tuků což je a není to žádný dietní blivajz, ale opravdu výborná pochoutka

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 1 Srp 2004 16:22:50 ° Změnil/a: MLSNA HUBA


Rychle a snadno připravitelná polévka prakticky bez tuku

Jelikož v 90% případů kuřecí prsa (bez kůže!) vařím ve vodě, udělala jsem si z vývaru, který vždycky zbyde, zeleninovou polévku.

Do vývaru přihodila zeleninu, kterou jsem doma měla k dipozici (ale může se použít i jiná):
- větší kousky květáku a brokolice
- nakrájenou mrkev a kedluben (taky na větší kousky)
- trochu nakrájené cibule
a vše jsem na chvíli povařila tak, aby zelenina jen trošku změkla (je škoda zeleninu zbytečně vařit - protože čím syrovější, tím více vitamínů má a tím lépe zasytí :fucku
Nakonec jsem do polévky přidala nakrájené listy magnoldu (je to něco jak hlávkový salát) a celé jsem to dochutila trochou směsi koření - našla jsem Harmonii chuti (od Magi), ale je úplně jedno, co se použije. A jelikož mi zbyla z předchozího dne i trocha uvařených kuřecích prsou, tak jsem je do polévky také nakrájela.
Polévku jsem dozdobila petrželkou a pažitkou

Výživové hodnoty nemá smysl v tomto případě psát, jelikož se liší v závislosti na množství a druhu použité zeleniny, ale jedno je jisté - polévka obsahuje minimum tuků a pokud máte rádi zeleninu, bude 100% chutnat

Romana

Člen

# Zasláno: 2 Srp 2004 11:41:19 ° Změnil/a: Romana


Mlsná hubičko, máš perfektní receptíky, klaním se!!!

Přihazuji teda svůj recept, je to chutňoučké a taky zdravoučké!

Potřebujete na to:500g brambor, 250 kysaného zelíčka, 1 cibule, 2 blíky( pokud nemáte problém s počítáním Kj, můžete dát celé vajíčko), 3až 4 lžíce škrobové moučky,sůl.
Táák:Z nastrouhaných brambor vymačkáme škrob a smícháme s na mneší kousky nakrájeným zelím. Přidáme na jemno nasekanou cibuli, bílky a sůl a vše zahustíme škrobem. Připravujeme na teflonové pánvičce.

Je to vážně dobrůtka, z této porce se nají z vlastní zkušenosti 4člená rodina. Dobrou chuť!

Martin

Administrátor

# Zasláno: 2 Srp 2004 12:09:00


Romana
recept je

ale moje rodina by se asi nenajedla, já v jedné porci mám aspoň 1kg brambor

Romana

Člen

# Zasláno: 2 Srp 2004 17:53:48


Ale Martínku, nezapomeň že my jsme bůčínci a snažíme se dostat kilečka dolů, tak mi nekaž dobrý pocit

Martin

Administrátor

# Zasláno: 2 Srp 2004 19:11:32


Romana
to byla jen sranda, jsem poťouchlík

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 4 Srp 2004 21:28:59


Recept na hříšný pudink!

Takže si seženeme klasický sáček s práškem, ze kterého se děla pudink - příchuť dle libosti - kasickou vanilku, kakao či malinu už všichni znají, proto doporučuju vyzkoušet třeba kokosovou, dělá se i banánová, mandlová atd.... no je z čeho vybírat.
Pudink dle návodu smícháme s mlékem a uvaříme. Lze použít i sójové mléko (to jsem zkusila, jelikož jsem jiné neměla).
No a v té poslední fázi vaření jsem do pudinku přihodila předem vodou nasáknuté vločky!
Jelikož jsem měla kokosovou příchuť, šlo by přidat i nastouhaný kokos - ale to bych se těch Kj nedopočítala
Důležitá informace, ohledně slazení - pudink se má dle klasického návodu samozřejmě osladit - já ho dělala zásadně neslazený, ale je pravda, že potom ta chuť je trochu taková Proto jsem si sehnala umělé sladidlo a trošičku ho tam sypla - aby prostě bylo cítit, že to má nějakou sladkou chuť.

Ota a jemu podobní si do pudinku mohou přihodit rozinky, do mandlového bych přidala i nasekané mandle... Možností je mnoho.

Narozdíl od jiných sladkých neřestí, tenhle pudink nemá tak příšené výživové hodnoty a dokáže zasytit

Spočítala jsem (že pokud použijete na 100ml mléka 10g vloček-váženo v suchém stavu), potom výsledných 100g uvařeného pudinku má 400 Kj 4,6g B, 16g C a 1,3g T

Martin

Administrátor

# Zasláno: 5 Srp 2004 08:49:58


MLSNA HUBA
přesto bych tuto mlsku doporučoval jedině po tréninku, nebo těžkém výkonu. Puding sám o sobě je dost silná sacharidová nálož a kdo zůstane u 100g že když je to tak dobré

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 5 Srp 2004 11:14:51


Martin

No se přiznám, že jsem si dala 100g..... a pak ještě jednou 100g - ale to už bylo cítit, že je to na mě moc, byla jsem docela taková přesycená. Jediné možné řešení je mít jen oněch 100g
a nebo opravdu hodně silnou vůli

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 5 Srp 2004 15:57:18


Tož jsem dneska ukuchtila ŠPENÁTOVÉ PLACKY

- potřebujeme na to špenátový protlak (200g)- ten rozmrazíme a smíchámě s vločkami a otrubami (dohr. 20g) - může se místo vloček a otrub použít i celozrná mouka - je to jedno. Potom to osolíme a opravdu trošičku prášku do pečiva přidáme.
Nakonec ze dvou bílků (cca 60g) ušleháme sníh a ten vmícháme do těštíčka a smažíme bez tuku na tefl. pánvi (na nižší teplotě).

Fakt zajímavá varianta špenátu! Taky mě napadlo, že jsem do toho těsta mohla přidat prolisovaný česnek - to by bylo asi ještě lepší - tak to s ním můžete vyzkoušet.

Výživové hodnoty na 100g usmažených placek při použití výše uvedených surovin: 250 Kj 8gB 1,5g T 4,5g C

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 12 Srp 2004 11:25:00


MLSNA HUBA
Do toho špenátu ten česnek přidejte určitě! Doma mě "zdrbali", že jsem ten česnek tam dát měla, že bez něj je to takové mdlé ( ale mi to chutnalo...

Martin

Administrátor

# Zasláno: 12 Srp 2004 12:08:53


MLSNA HUBA
plácl jsem to do jídelničku

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 12 Srp 2004 13:59:00


Martin


ty placky jsou fakt dobré - jako příloha k masu ideální, i když taková bitka jako o rybí placky u nás doma o ně nebyla

MiKy



# Zasláno: 13 Srp 2004 13:07:32


ježiši, mně se sbíhají sliny

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 14 Srp 2004 00:36:04


Bramborové mlsnohubky

Jelikož se ve svém jídelníčku snažím o to, aby většina jídel obsahovala dostatek bílkovin i nějaké sacharidy, minimum tuků a zeleninu a taky abych nejedla pořád to samé - vyzkoušela jsem kombinaci tvaroh+brambor.

Takže vezmeme si jednu menší bramboru a tu nakrájíme na tenká kolečka, která poté na páře uvařím v mikrovlnce (prodává se taková speciální plastová nádoba, která má vevnitř síto - kdo nemá, dopořučuju si sehnat, protože vaření na páře je výtečné a v mikrovlnce opravdu hodně pohodlné).
Bramborové plátky necháme vychladnout a poté na studené plátky dáme větší - silnou - vrstvu tvarohu (bez tuku) a dozdobíme bohatě zeleninou.
Brambory je možno jíst i teplé, ale pokud se jí jako studené mají nižší GI (glykem index) - jednoduše řečeno - když budete jíst brambory studené, nebudou ve vás vyvolávat tolik chutě na další jídlo jako brambory pečené nebo čerstvě vařené.

Výživové hodnoty závisí na množství použitých surovin. S bramborama to zas moc nepřehánět - stačí opravdu trochu a raději dát více tvarohu a zeleniny (pokud chceme hubnout

Martin

Administrátor

# Zasláno: 17 Srp 2004 12:08:26 ° Změnil/a: Martin


recept od Ivči
RECEPT: Kuře na houbách
Postup: 150g nakrájených kuř. prsou uvařime ve vodě, přidáme k tomu hrst sušených hub nebo žampionů z plechovky, 1-2 vaj. bílky na zahuštění, ochutíme houbovým kořením, podle chuti můžete přidat lžíci kečupu nebo sladkokyselé omáčky.Nakonec vše smícháme se 100g rýže vařené rýže.

Energetické hodnoty: 45B/ 2T/ 90S
Dobrou chuť

A k tomu hromada zeleniny

MLSNA HUBA

Člen

# Zasláno: 29 Srp 2004 13:14:04


Sardinková pomazánka

Zkusila jsem si vyrobit výživnou pomazánku a byla
Výroba velmi jednoduchá:vezmeme sardinky ve vlastní šťávě, tvaroh a šmakouna (jemně nastouhaného). Všechno to smícháme, přidámě kapku citr. šťávy, trochu pepře a na jemno nakrájenou cibulku!
Použila jsem 50g sardinek, 40g tvarohu a 40g šmakouna.
Potom výsledná pomazánka má na 100g 440KJ 13gB 5gT 2gC

Místo sardinek je možno použít i jinou rybu (losos, tuňák) a třeba to bude chuťově lepší - chce to jen vyzkoušet

Anonymní



# Zasláno: 6 Zář 2004 18:42:40


čau
chtěl bych se jenom zeptat ohledně toho pudinku :
vždyť je tam necelých 80 g sacharidů na 100 g samotnýho prášku, to je jak u rýže, navíc to nejsou cukry ale škrob a glikemický index má uvařenej puding s mlíkem jenom 40 tak nechápu proč je to taková sacharidová nálož a proč by jsi to dával jenom po tréningu?

Martin

Administrátor

# Zasláno: 6 Zář 2004 21:42:16


Anonymní
no problém je s úpravou, když uděláš rýži s mlékem na sladko, tak ji taky posuneš jinam a neznám nikoho kdo by snědl jen 20g pudinku. Osobní zkušenosti jsou taky jako, že to nastaruje chutě.
Jinak samozřejmě je to lepší než nějaká sladká tyčinka nebo koláč Ale opravdu bych to nedoporučil běžně konzumovat během dne pokud chcete zhubnout Ti zvídavější si to můžou i vyzkoušet v praxi

Ivka

Člen

# Zasláno: 23 Lis 2004 12:36:11


ahojky ,ráda bych se přidala do diskuze -vezmete do debatního krožku? Ivka

Martin

Administrátor

# Zasláno: 23 Lis 2004 13:49:13


Ivka
no jasně tak si založ deníček v deníčcích

Jiti

Člen

# Zasláno: 16 Pro 2004 11:19:38


Protože jsem lempl na vaření, má jídla jsou dost jednoduchá. Tady další receptík:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a hodíme na pánev s větším množstvím vařící se vody. Nasypeme do ní směs na čínu a necháme kuře uvařit. Já čekám do doby než se většina vody odpaří. Pak přihodíme mraženou zeleninovou směs na čínu a zakapeme sojovou omáčku. A když se voda odpaří úplně, je hotovo. A je to mňam s rýží. I můj taťka si pochutnal.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 16 Pro 2004 13:24:12


Jiti
zítra to přihodím do receptů

mike



# Zasláno: 21 Pro 2004 12:12:32


tak to jo...

Jiti

Člen

# Zasláno: 5 Led 2005 12:06:06


Martin
Jéžiš, teď jsem si všimla, že jsem do toho receptu napsal směs na čínu, což si každý může vysvětlit jinak. myslela jsem koření.

Jiti

Člen

# Zasláno: 5 Led 2005 12:14:21


Snídaně pro mlsaly:
10g ovesných vloček (namočit v trošce vody)
2 bílky (ušlehat sníh)
5g práškového proteinu (ten můj měl v 5g hodnoty B 2,5 S1,2 T 0,8
kJ 90)
3 tabletky umělého sladidla (rozmačkat)
vše smícháme a hodíme na suchou teflonovou pánev. Těsto po ní rozetřeme a pomalu pečeme. když se těsto začne kroutit, dá se lehce rukou obrátit a dopéct.
Toto má celkové hodnoty: B 11,8 S 7,5 T 1,5 kJ 369
Pro ty, kteří jsou ještě mlsnější a tolik nehlídají tuky, je možno přidat třeba plátky mandlí nebo sezamová semínka a pod.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  vypnout *Co to je?
...


přihlášení
 » Uživatelské jméno  » Heslo  Pozor v diskusi je jiné jméno a heslo než v E-shopu!