Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...


E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  


 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Recepty a jídla www.f-sport.cz Forum / Recepty a jídla /  
 

Vyzkoušená jídla pro snížení váhy a udržení chutí

 
 
Stránka  Stránka 1 z 6:  1  2  3  4  5  6  Next »

Autor MLSNA HUBA
Člen
#1 | Zasláno: 10 Čvc 2004 10:17 
recepty, rady a návody pro hubnutí s chuti
Najdete je na www.f-sport.cz.


Autor MLSNA HUBA
Člen
#2 | Zasláno: 10 Čvc 2004 15:51 
Odzkoušela jsem recept zve?ejn?ný na stránkách Muscle and Fitness

Rybí placky[/b]
- uvád?jí, že uvedené množství je na 5 porcí, což je velmi relativní. Usmažila jsem z uvedeného množství 570g placek.

Použité suroviny:
6 vaje?ných bílk?
180 g mraženého tres?ího filé (po roztátí rozd?láme na kousky na prkénku)
250 g oloupaných a do m?kka uva?ených brambor,
2 lži?ky nakrájené petrželky,
2 lži?ky octa,
2 lži?ky ke?upu (cca 15g)
3 vrchovaté lžíce strouhanky (cca 25g)
1 lži?ka citrónové š?ávy
100ml netu?ného mléka
2 lži?ky worchesterové omá?ky
½ lži?ky ?ervené papriky,

V originálním receptu je dále použit rostlinný olej ve spreji a 1 lžíce roztaveného margarínu. To jsem ale úpln? vynechala, aby jídlo obsahovalo co nejmén? tuku

Postup je velice jednoduchý - ve velkém hrnci ušleháme bílky ru?ním mixérem (to píšou v originále, samoz?ejm?, že jsem to šlehala v elektrické mixéru), až sníh zhoustne. V jiné nádob? smícháme všechny další ingredience a dob?e je rozm?lníme pomocí ru?ního mixéru (taky zbyte?né, použijeme elektrický ). Do této sm?si opatrn? vmícháme sníh.
Lžící formujeme jednotlivé placky o pr?m?ru 10 cm a tlouš?ce asi 2,5 cm p?ímo na nelepivé pánvi - mi se osved?ilo d?lat placky menší, tak o pr?m?ru max. 6 cm, jinak jsem m?la dost velký problém je na pánvi??e oto?it Na st?edn? velkém ohni pe?eme placky po obou stranách asi 3–4 minuty.

Nic jsem nesolila - a? si to každý nakonec dosolí, jak sám uzná za vhodné.

A te? to hlavní, co m? p?íjemn? p?ekvapilo Placky mi moc chutnaly a dost si na nich pochutnával i zbytek rodiny, který je zvyklý na klasická jídla.

Dala jsem si práci s propo?tením výživových hodnot a 100g usmažené placky (to je porce, kterou jsem sn?dla a se zeleninou dostate?n? zasytí) obsahuje 400 Kj energie, 10,5 g bílkovin, 12,3 g sacharid? a pouze 0,5 g tuku [b]


Myslím, že rybí placky jsou výborná forma ob?du na shození n?jakého toho nežádoucího kila. Navíc chutnají stejn? dob?e studené jako ?erstv? upe?ené a tudíž je možné si je ud?lat p?edem a potom vzít s sebou do práce nebo na výlet

Autor MLSNA HUBA
Člen
#3 | Zasláno: 12 Čvc 2004 16:21 | Změnil(a): MLSNA HUBA 
Dietní rizoto pro všechny co cht?jí být

Jelikož mi z p?edešlého dne zbyly uva?ená ku?. prsa a v mrazáku mám dostate?nou zásobu uva?ené rýže, zkusila jsem ud?lat dietní verzi rizota.

Na teflonové pánvi smíchala 80g ku?. prsou pokrájených na kousky s 30g rýže natural (množství jsou vždy uvád?na v syrovém stavu). Nechala jsem to pod pokli?kou proh?át a potom p?idala 50g lehce pova?eného kv?táku, 20g papriky, 40g raj?ete (m?la jsem zrovna tuhle zeleninu k dispozici, ale lze použít jakákoliv jiná zelenina - krom? kuku?ice
Nepoužívala jsem žádný tuk! Nakonec jsem to akorát dosolila bylinkovou solí. Jako p?ílohu jsem zvolila 60g ?ínského zelí.
P?íprava velmi jednoduchá a zabere minimum ?asu

Pokud použijete jmenované suroviny ve stejném množství - ob?d má p?ibližn? 875Kj, 20g bílkovin, 29g sacharid? a pouze 1,4g tuku.
Navíc se mi množství uva?eného rizota zdálo dostate?n? velké.

Autor MLSNA HUBA
Člen
#4 | Zasláno: 16 Čvc 2004 09:31 | Změnil(a): MLSNA HUBA 

Rýžová kaše vhodná na snídani

Snídan?, by m?la obsahovat minimum tuk? a minimum jednoduch. cukr? (do?etla jsem se - u t?ch co cht?jí zhubnout by to n?m?lo platit jen u snídan?, ale bohužel po?ád - a jíst dokola vlo?ky a vlo?ky a vlo?ky je dost stereotypní. Proto jsem snídani obm?nila
použila jsem cca 15-20g rýže, kterou jsem m?la ješt? schovanou v mrazáku (to je množ. v syrovém stavu).
V hrnku jsem ji rozmrazila a potom p?ilila 80 ml mléka a va?ila v mikrovlnce tak dlouho, dokud to nezhoustlo a nevytvo?ila se mi
rýžová kaši?ka - to jsem nakonec posypala trochou sko?ice.

Pro ty, co hubnout nepot?ebují se nabízí možnost p?idat tam rozinky nebo jiné sušené ovoce, nakrájet tam n?jaké ?erstvé ovoce (t?eba banán) a podobn?

Jinak je lepší používat n?jakou celozrnou rýži než oby?ejnou. Používám rýži Natural - je zdrav?jší a lépe zasytí n?ž klas. rýže.

Výživové hodnoty jsou následující:
20g rýže N. + 80 ml mléka p?ibližn? 400Kj 4g bílkovin, 18,5g sacharid? a pouze 0,5g tuku
Oproti ovesné kaši??e má sice o n?co mén? bílkovin a o n?co více sacharid?, ale skoro 4x menší množství tuku. Takže je dobré snídan? prost?ídat, jednou vlo?ky, jednou rýže - a? t?lo nedostává po?ád to samé dokola

Autor MLSNA HUBA
Člen
#5 | Zasláno: 27 Čvc 2004 16:06 | Změnil(a): MLSNA HUBA 
POZOR
Slibované bramborové placky z vlo?ek

Použité suroviny:
80g vlo?ek - namo?íme do vody (labužníci a ti, co tolik nemusí po?ítat kj si je namo?í do mléka)
2 bílky (cca 75g) - kdo chce, použije celé vejce, ale pak je v jídle zbyte?n? více tuku
zelenina - jakákoliv - já jsem m?la k dispozici:
60g kedluben, 50g mrkev (obojí jemn? nastrouhané)
50g kv?ták, 50g brokolice (nechala jsem chváli na pá?e v mikrovnce, a? to v jídle není p?íliš tvrdé)

- dochutíme ?esnekem dle libosti, majoránkou a solí
- smažíme nasucho na teflonové pánvi

Pokud se použijí suroviny ve skladb? a množství jako jsem napsala - 100g usmažených placek má p?ibližn? 360Kj 5,2g bílkovin 12,5g cukr? a 1,5g tuk? což je a není to žádný dietní blivajz, ale opravdu výborná pochoutka

Autor MLSNA HUBA
Člen
#6 | Zasláno: 1 Srp 2004 16:22 | Změnil(a): MLSNA HUBA 
Rychle a snadno p?ipravitelná polévka prakticky bez tuku

Jelikož v 90% p?ípad? ku?ecí prsa (bez k?že!) va?ím ve vod?, ud?lala jsem si z vývaru, který vždycky zbyde, zeleninovou polévku.

Do vývaru p?ihodila zeleninu, kterou jsem doma m?la k dipozici (ale m?že se použít i jiná):
- v?tší kousky kv?táku a brokolice
- nakrájenou mrkev a kedluben (taky na v?tší kousky)
- trochu nakrájené cibule
a vše jsem na chvíli pova?ila tak, aby zelenina jen trošku zm?kla (je škoda zeleninu zbyte?n? va?it - protože ?ím syrov?jší, tím více vitamín? má a tím lépe zasytí :fucku
Nakonec jsem do polévky p?idala nakrájené listy magnoldu (je to n?co jak hlávkový salát) a celé jsem to dochutila trochou sm?si ko?ení - našla jsem Harmonii chuti (od Magi), ale je úpln? jedno, co se použije. A jelikož mi zbyla z p?edchozího dne i trocha uva?ených ku?ecích prsou, tak jsem je do polévky také nakrájela.
Polévku jsem dozdobila petrželkou a pažitkou

Výživové hodnoty nemá smysl v tomto p?ípad? psát, jelikož se liší v závislosti na množství a druhu použité zeleniny, ale jedno je jisté - polévka obsahuje minimum tuk? a pokud máte rádi zeleninu, bude 100% chutnat

Autor Romana
Člen
#7 | Zasláno: 2 Srp 2004 11:41 | Změnil(a): Romana 
Mlsná hubi?ko, máš perfektní receptíky, klaním se!!!

P?ihazuji teda sv?j recept, je to chut?ou?ké a taky zdravou?ké!

Pot?ebujete na to:500g brambor, 250 kysaného zelí?ka, 1 cibule, 2 blíky( pokud nemáte problém s po?ítáním Kj, m?žete dát celé vají?ko), 3až 4 lžíce škrobové mou?ky,s?l.
Táák:Z nastrouhaných brambor vyma?káme škrob a smícháme s na mneší kousky nakrájeným zelím. P?idáme na jemno nasekanou cibuli, bílky a s?l a vše zahustíme škrobem. P?ipravujeme na teflonové pánvi?ce.

Je to vážn? dobr?tka, z této porce se nají z vlastní zkušenosti 4?lená rodina. Dobrou chu?!

Autor Martin
Administrátor
#8 | Zasláno: 2 Srp 2004 12:09 
Romana
recept je

ale moje rodina by se asi nenajedla, já v jedné porci mám aspo? 1kg brambor

Autor Romana
Člen
#9 | Zasláno: 2 Srp 2004 17:53 
Ale Martínku, nezapome? že my jsme b??ínci a snažíme se dostat kile?ka dol?, tak mi nekaž dobrý pocit

Autor Martin
Administrátor
#10 | Zasláno: 2 Srp 2004 19:11 
Romana
to byla jen sranda, jsem po?ouchlík

Autor MLSNA HUBA
Člen
#11 | Zasláno: 4 Srp 2004 21:28 
Recept na h?íšný pudink!

Takže si seženeme klasický sá?ek s práškem, ze kterého se d?la pudink - p?íchu? dle libosti - kasickou vanilku, kakao ?i malinu už všichni znají, proto doporu?uju vyzkoušet t?eba kokosovou, d?lá se i banánová, mandlová atd.... no je z ?eho vybírat.
Pudink dle návodu smícháme s mlékem a uva?íme. Lze použít i sójové mléko (to jsem zkusila, jelikož jsem jiné nem?la).
No a v té poslední fázi va?ení jsem do pudinku p?ihodila p?edem vodou nasáknuté vlo?ky!
Jelikož jsem m?la kokosovou p?íchu?, šlo by p?idat i nastouhaný kokos - ale to bych se t?ch Kj nedopo?ítala
D?ležitá informace, ohledn? slazení - pudink se má dle klasického návodu samoz?ejm? osladit - já ho d?lala zásadn? neslazený, ale je pravda, že potom ta chu? je trochu taková Proto jsem si sehnala um?lé sladidlo a troši?ku ho tam sypla - aby prost? bylo cítit, že to má n?jakou sladkou chu?.

Ota a jemu podobní si do pudinku mohou p?ihodit rozinky, do mandlového bych p?idala i nasekané mandle... Možností je mnoho.

Narozdíl od jiných sladkých ne?estí, tenhle pudink nemá tak p?íšené výživové hodnoty a dokáže zasytit

Spo?ítala jsem (že pokud použijete na 100ml mléka 10g vlo?ek-váženo v suchém stavu), potom výsledných 100g uva?eného pudinku má 400 Kj 4,6g B, 16g C a 1,3g T

Autor Martin
Administrátor
#12 | Zasláno: 5 Srp 2004 08:49 
MLSNA HUBA
p?esto bych tuto mlsku doporu?oval jedin? po tréninku, nebo t?žkém výkonu. Puding sám o sob? je dost silná sacharidová nálož a kdo z?stane u 100g že když je to tak dobré

Autor MLSNA HUBA
Člen
#13 | Zasláno: 5 Srp 2004 11:14 
Martin

No se p?iznám, že jsem si dala 100g..... a pak ješt? jednou 100g - ale to už bylo cítit, že je to na m? moc, byla jsem docela taková p?esycená. Jediné možné ?ešení je mít jen on?ch 100g
a nebo opravdu hodn? silnou v?li

Autor MLSNA HUBA
Člen
#14 | Zasláno: 5 Srp 2004 15:57 
Tož jsem dneska ukuchtila ŠPENÁTOVÉ PLACKY

- pot?ebujeme na to špenátový protlak (200g)- ten rozmrazíme a smíchám? s vlo?kami a otrubami (dohr. 20g) - m?že se místo vlo?ek a otrub použít i celozrná mouka - je to jedno. Potom to osolíme a opravdu troši?ku prášku do pe?iva p?idáme.
Nakonec ze dvou bílk? (cca 60g) ušleháme sníh a ten vmícháme do t?ští?ka a smažíme bez tuku na tefl. pánvi (na nižší teplot?).

Fakt zajímavá varianta špenátu! Taky m? napadlo, že jsem do toho t?sta mohla p?idat prolisovaný ?esnek - to by bylo asi ješt? lepší - tak to s ním m?žete vyzkoušet.

Výživové hodnoty na 100g usmažených placek p?i použití výše uvedených surovin: 250 Kj 8gB 1,5g T 4,5g C

Autor MLSNA HUBA
Člen
#15 | Zasláno: 12 Srp 2004 11:25 
MLSNA HUBA
Do toho špenátu ten ?esnek p?idejte ur?it?! Doma m? "zdrbali", že jsem ten ?esnek tam dát m?la, že bez n?j je to takové mdlé ( ale mi to chutnalo...

Autor Martin
Administrátor
#16 | Zasláno: 12 Srp 2004 12:08 
MLSNA HUBA
plácl jsem to do jídelni?ku

Autor MLSNA HUBA
Člen
#17 | Zasláno: 12 Srp 2004 13:59 
Martin


ty placky jsou fakt dobré - jako p?íloha k masu ideální, i když taková bitka jako o rybí placky u nás doma o n? nebyla

Autor MiKy
Návštěvník
#18 | Zasláno: 13 Srp 2004 13:07 
ježiši, mn? se sbíhají sliny

Autor MLSNA HUBA
Člen
#19 | Zasláno: 14 Srp 2004 00:36 
Bramborové mlsnohubky

Jelikož se ve svém jídelní?ku snažím o to, aby v?tšina jídel obsahovala dostatek bílkovin i n?jaké sacharidy, minimum tuk? a zeleninu a taky abych nejedla po?ád to samé - vyzkoušela jsem kombinaci tvaroh+brambor.

Takže vezmeme si jednu menší bramboru a tu nakrájíme na tenká kole?ka, která poté na pá?e uva?ím v mikrovlnce (prodává se taková speciální plastová nádoba, která má vevnit? síto - kdo nemá, dopo?u?uju si sehnat, protože va?ení na pá?e je výte?né a v mikrovlnce opravdu hodn? pohodlné).
Bramborové plátky necháme vychladnout a poté na studené plátky dáme v?tší - silnou - vrstvu tvarohu (bez tuku) a dozdobíme bohat? zeleninou.
Brambory je možno jíst i teplé, ale pokud se jí jako studené mají nižší GI (glykem index) - jednoduše ?e?eno - když budete jíst brambory studené, nebudou ve vás vyvolávat tolik chut? na další jídlo jako brambory pe?ené nebo ?erstv? va?ené.

Výživové hodnoty závisí na množství použitých surovin. S bramborama to zas moc nep?ehán?t - sta?í opravdu trochu a rad?ji dát více tvarohu a zeleniny (pokud chceme hubnout

Autor Martin
Administrátor
#20 | Zasláno: 17 Srp 2004 12:08 | Změnil(a): Martin 
recept od Iv?i
RECEPT: Ku?e na houbách
Postup: 150g nakrájených ku?. prsou uva?ime ve vod?, p?idáme k tomu hrst sušených hub nebo žampion? z plechovky, 1-2 vaj. bílky na zahušt?ní, ochutíme houbovým ko?ením, podle chuti m?žete p?idat lžíci ke?upu nebo sladkokyselé omá?ky.Nakonec vše smícháme se 100g rýže va?ené rýže.

Energetické hodnoty: 45B/ 2T/ 90S
Dobrou chu?

A k tomu hromada zeleniny

Autor MLSNA HUBA
Člen
#21 | Zasláno: 29 Srp 2004 13:14 
Sardinková pomazánka

Zkusila jsem si vyrobit výživnou pomazánku a byla
Výroba velmi jednoduchá:vezmeme sardinky ve vlastní š?áv?, tvaroh a šmakouna (jemn? nastouhaného). Všechno to smícháme, p?idám? kapku citr. š?ávy, trochu pep?e a na jemno nakrájenou cibulku!
Použila jsem 50g sardinek, 40g tvarohu a 40g šmakouna.
Potom výsledná pomazánka má na 100g 440KJ 13gB 5gT 2gC

Místo sardinek je možno použít i jinou rybu (losos, tu?ák) a t?eba to bude chu?ov? lepší - chce to jen vyzkoušet

Autor Anonymní
Návštěvník
#22 | Zasláno: 6 Zář 2004 18:42 
?au
cht?l bych se jenom zeptat ohledn? toho pudinku :
vždy? je tam necelých 80 g sacharid? na 100 g samotnýho prášku, to je jak u rýže, navíc to nejsou cukry ale škrob a glikemický index má uva?enej puding s mlíkem jenom 40 tak nechápu pro? je to taková sacharidová nálož a pro? by jsi to dával jenom po tréningu?

Autor Martin
Administrátor
#23 | Zasláno: 6 Zář 2004 21:42 
Anonymní
no problém je s úpravou, když ud?láš rýži s mlékem na sladko, tak ji taky posuneš jinam a neznám nikoho kdo by sn?dl jen 20g pudinku. Osobní zkušenosti jsou taky jako, že to nastaruje chut?.
Jinak samoz?ejm? je to lepší než n?jaká sladká ty?inka nebo kolá? Ale opravdu bych to nedoporu?il b?žn? konzumovat b?hem dne pokud chcete zhubnout Ti zvídav?jší si to m?žou i vyzkoušet v praxi

Autor Ivka
Člen
#24 | Zasláno: 23 Lis 2004 12:36 
ahojky ,ráda bych se p?idala do diskuze -vezmete do debatního krožku? Ivka

Autor Martin
Administrátor
#25 | Zasláno: 23 Lis 2004 13:49 
Ivka
no jasn? tak si založ dení?ek v dení?cích

Autor Jiti
Člen
#26 | Zasláno: 16 Pro 2004 11:19 
Protože jsem lempl na va?ení, má jídla jsou dost jednoduchá. Tady další receptík:
Ku?ecí prsí?ka nakrájíme na kousky a hodíme na pánev s v?tším množstvím va?ící se vody. Nasypeme do ní sm?s na ?ínu a necháme ku?e uva?it. Já ?ekám do doby než se v?tšina vody odpa?í. Pak p?ihodíme mraženou zeleninovou sm?s na ?ínu a zakapeme sojovou omá?ku. A když se voda odpa?í úpln?, je hotovo. A je to m?am s rýží. I m?j ta?ka si pochutnal.

Autor Martin
Administrátor
#27 | Zasláno: 16 Pro 2004 13:24 
Jiti
zítra to p?ihodím do recept?

Autor mike
Návštěvník
#28 | Zasláno: 21 Pro 2004 12:12 
tak to jo...

Autor Jiti
Člen
#29 | Zasláno: 5 Led 2005 12:06 
Martin
Jéžiš, te? jsem si všimla, že jsem do toho receptu napsal sm?s na ?ínu, což si každý m?že vysv?tlit jinak. myslela jsem ko?ení.

Autor Jiti
Člen
#30 | Zasláno: 5 Led 2005 12:14 
Snídan? pro mlsaly:
10g ovesných vlo?ek (namo?it v trošce vody)
2 bílky (ušlehat sníh)
5g práškového proteinu (ten m?j m?l v 5g hodnoty B 2,5 S1,2 T 0,8
kJ 90)
3 tabletky um?lého sladidla (rozma?kat)
vše smícháme a hodíme na suchou teflonovou pánev. T?sto po ní rozet?eme a pomalu pe?eme. když se t?sto za?ne kroutit, dá se lehce rukou obrátit a dopéct.
Toto má celkové hodnoty: B 11,8 S 7,5 T 1,5 kJ 369
Pro ty, kte?í jsou ješt? mlsn?jší a tolik nehlídají tuky, je možno p?idat t?eba plátky mandlí nebo sezamová semínka a pod.

Stránka  Stránka 1 z 6:  1  2  3  4  5  6  Next » 
Recepty a jídla www.f-sport.cz Forum / Recepty a jídla /
 Vyzkoušená jídla pro snížení váhy a udržení chutí

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu


 ?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

 

 
 
www.f-sport.cz Forum Powered by Forum Script miniBB ®
 ⇑