Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...
E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  


  návod pro použití diskuse    stránky členů diskuse    rady jak zhubnout nebo přibrat    recenze a diskuse k doplňkům    rady jaké doplňky nakoupit

 ° Domů ° Odpovědět ° Statistika ° Registrace ° Hledat ° Návod °

 Nejnovější příspěvky v diskusi:

F-sport diskuse / Recepty a jídla / Chleba
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
radekmatej

Člen

# Zasláno: 8 Zář 2007 12:44:21


Našel jsem docela zajímavý článek o složení chleba na http://ekonomika.idnes.cz.

Tmavý chléb? Může být i přibarvený

Patříte k těm, kteří si myslí, že čím tmavší chleba, tím zdravější, protože předpokládáte, že tmavý chléb vděčí za svou barvu žitné mouce? Nenechte se mýlit, tmavou barvu může mít i chléb pšeničný. Obarvený.

celý článek je tady

LenkaD

Moderátor

# Zasláno: 8 Zář 2007 12:47:27


radekmatej
Také už jsem kdysi zjistila, že "tmavý" chléb nemusí být "tmavý". Vždy si čtu na obalu jeho složení. Ale hodně lidí kouká právě na tu barvu

blecha

Moderátor

# Zasláno: 8 Zář 2007 15:08:18


LenkaD
Nazornym prikladem jsou obcas ony tmave toustove chleby.

LenkaD

Moderátor

# Zasláno: 8 Zář 2007 15:15:32


blecha
tmave toustove chleby - to máš recht, ty jsou nej Někdy mám pocit, že čím tmavší, tím méně "tmavé"

radekmatej

Člen

# Zasláno: 8 Zář 2007 16:34:15


tohle bych extra zdůraznil

Vícezrnný chléb znamená, že do základního těsta (třeba z bílé pšeničné mouky) byly přidány ještě další obiloviny, luštěniny nebo olejniny. Stačí, když jich je celkově pět procent

docela dobrý marketingový tah, chleba posypaný vločkami sezamem, v chlebu tři slunečnicová semínka, na obale vícezrnný FIT, BIO, FITNESS chléb, a huvnitř čistá pšenka a spousta lidí to do sebe láduje s přesvědčením, že je to to pravé ořechové

misacek

Člen

# Zasláno: 8 Zář 2007 20:56:47


multicereální je totéž co vícezrnný?

radekmatej

Člen

# Zasláno: 8 Zář 2007 22:45:19


misacek
jo ...

Martin

Administrátor

# Zasláno: 10 Zář 2007 12:29:38


Článek najdete tady

http://ekonomika.idnes.cz/tmavy-chleb-muze-byt-i-pribarveny-dlj-/test. asp?c=A060929_591620_test_plz

raději jsem ho zde smazal, kvůli autorským právům

ZuzanaM

Člen

# Zasláno: 26 Zář 2007 15:21:12


Tak to je pěkně hnusný.Už tak je ten chleba drahej a ještě tohle.Tak jak poznám ten pravej chleba v pekárnách si nemůžu přečíst složení tam není

radekmatej

Člen

# Zasláno: 27 Zář 2007 12:55:01


ZuzanaM
1. máš pusu, tak se v pekárně zeptej, z čeho ten chleba je
2. pokud ti neodpoví, nebo tě odpověď neuspokojí, máš dvě možnosti: koupit nebo nekoupit

ayleen

Člen

# Zasláno: 27 Říj 2007 23:34:46


Alebo ostáva možnosť, kúpiť domácu pekárničku a napiecť si podľa vlastného vkusu, výživového presvedčenia a chuti. Jednoduché, chutné, variabilné a čoraz viac sa to oplatí aj finančne, keďže chlieb je čoraz drahší.

Denisshka

Člen

# Zasláno: 16 Kvě 2009 21:12:53


Ahoj, jsem tu nová a chtěla bych se zeptat jaký je tedy nejlepší jíst chleba. Já ho skoro úplně nahradila Kneckebrotem, tak doufám že to není hloupost....?

Martin

Administrátor

# Zasláno: 17 Kvě 2009 10:08:36


Denisshka
je, z toho moc energie nemáš, chce to i nějaké poctivé pečivo.

Denisshka

Člen

# Zasláno: 17 Kvě 2009 13:28:23


A co si má představit pod pojmem poctivé? takové to s hodně moc semínkama, nebo jaká je podle vás nejlepší značka...?

dadaF3

Člen

# Zasláno: 7 Zář 2009 13:56:07


ktory chlieb je lepsi pre f-stravu, celozrny ci zitny?

arnold

Člen

# Zasláno: 7 Zář 2009 15:23:03


dadaF3
Hlavní ukazatel by měl být obsah vlákniny pokud koupíš chléb upečený z celozrné pšeničné mouky tak je to daleko lepší než žitnej z hladké.
Pokud výrobce % vlákniny neuvádí tak ho radši nekupuj.

dadaF3

Člen

# Zasláno: 7 Zář 2009 17:12:35


arnold
diky za radu.problem je ,ze tu nezozeniem zitny chlieb v nijakej forme a tie celozrne vyrabaju domaci pekari,takze ani oni nevedia presne pomery,ale je tam iba celozrna muka,takze to moze byt ok

MichalPM

Člen

# Zasláno: 7 Zář 2009 17:56:21


dadaF3
nerikej,ze nemaj nikde v okoli zitnej...anebo jeste maji tzv. cornspitz (rohlik s velkym podilem zitny mouky).anebo proste jez normalni ale poctivej chleba..je to lepsi nez ty pribarvovany sracky..

Mahamotti

Moderátor

# Zasláno: 8 Zář 2009 07:28:28


chleba nebrat, je karcinogenni!

..v davkach na 500ks denne

dadaF3

Člen

# Zasláno: 13 Zář 2009 15:03:47 ° Změnil/a: dadaF3


nasla som nieco ako "zitny domaci"chlieb.
hodnoty su na 100 g: proteiny 5,5 g
sacharidy 43,8 g
tuky 1,0 g
zitna muka 76 % +celozrna 24 %
209 (kcal)866 kj
poradte mi,moze byt,ci ?
chlieb ok ake by mal mat hodnoty?

Loken21

Člen

# Zasláno: 13 Zář 2009 16:22:04


ten vypada dobre

Ja sem si tedka koupil jeden celozitnej chleb a az doma zjistil ze ma strasny hodnoty 77 S na 100g

dadaF3

Člen

# Zasláno: 13 Zář 2009 16:56:43


Loken21
existuje nejaky aj s nizsimi hodnotami sacharidov ako tento?

atlanta

Člen

# Zasláno: 13 Zář 2009 19:19:19


dadaF3,
ano existuje spousta chlebů,které mají nížší sacharidy než-li uvádí Loken21

zlejchlap

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 12:07:00


zdravim, nechtel sem kuli tomu zakladat tema,ale fakt uz nevim ktery chleba kupovat, prijde mi ze sou to vsecko obarvene humusy...

muze mi nekdo poradit konkretne vyrobek ?

ja kupuju tedka "mnohozrny chleb" od fy Cerea a za 375g chteji nekrestanskych 30kc, coz teda budiz, pokudby to byla fakt kvalita.

jinak orientacne hodnoty ma
b 9,5
s 47 [z toho 2g curku]
tuky 3,8
nasyc, mast, kys 1
vlaknina 3,8
sodik 0,6


mam moznosti defakto
lidl, billa, penny, obcas tesco a vyjimecne albert

spillenka

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 12:18:03


zlejchlap
u chleba nejsou až tak důležité hodnoty jako složení. Žitná mouka by měla převládat, nebo lépe kralovat
Až na Penny najdeš v každém tobě dostupném marketu nejaký žitný, nebo žitno-pčeničný chleba, jen si najít chvillu času, stoupnout k regálu a číst obaly. A příště už budeš vědět a půjdeš na jisto.
Neni na škodu se zeptat i v malých soukromých pekárnách, obvykle 1-2 druhy žitňáku taky pečou.
Super výběr chlebů peče Kaufland kdyby ses tam někdy dostal. Kovářův, vesnický......a chutnají jak normální chleba.

Kovovy_kohout

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 12:26:19 ° Změnil/a: Kovovy_kohout


zlejchlap
V Bille mají http://www.penam.sk/cs/nase-vyrobky/pecivo/fit-den.html, celozrnný žitný. Ten jakžtakž ujde. Cena něco kolem 15 kč na 250g, čili hodně drahý. Nejlépe nakoupíš v Kauflandu. Tam mají balený chleba celozrnný žitný 500g za cca 17 Kč. Dá se koupit i do zásoby, hodně vydrží a vyplatí se.

zlejchlap

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 14:38:38


superrychla odpoved to sem ani necekal diky :]

kazdopadne neptam se kuli lenosti precist si obaly, to delam pokazdy kdyz si kupuju nejakou novou potravinu, ptam se ze zsoufalstvi, jelikoz vyrobci idiotsky proste neuvadej na 90% tech chlebu jakej maji obsah ktery mouky
a je tam proste jen ze obsahuje psenicnou a zitnou..

s kauflandem bude patrne velkej problem

no jelikoz se tedka postupne vrham na nabirani,tak bych rad dal misto vsech tech kneckenbrotu a placicek poradnej chleba (snad krome vecera) coz je denne nekolik svacin a nechci jist nejakej smejd a navic drahej, coz patrne uspene delam. takze bych byl moc vdecnej kdyby nekdo poradil neco jako psal kohout,ale v obchode kam ja se dostanu.. klidne i nejakej konvencni pecen typu sumava, nemusi to bejt zrovna balenej krajenej chlebicek

dneska koupim zatim ten penam aspon ho zkusim.

Jean

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 14:50:03


pripojuji se ke kohoutovi, ja osobne kupuju snad uz jen ten baleny celozrnak z kauflandu - je tam asi 5 nebo 6 druhu (ovesny, zitny, slunecnicovy, atd), vydrzi kotel dlouho (predpokladam asi proto, ze seminka nejsou namleta a je to spojene jen kvaskem), da se krasne odhadnout kolik ma jeden kousek bez nutnosti vazit, navic cena je

chutove to na cerstvy krupavy "obycejny" nebo aspon zitno-psenicny "obyc" chleba nema, ale zadna hruza, mne osobne chutna

trosku me akorat stve, ze celozrnne pecivo, testoviny i treba ovesny vlocky maj hodne vlakniny a co sem zacal pred pul rokem zdraveji a chytreji jist, tak od ty doby porad prdim, kdyby slo jen o to, tak v pohode, ale je to smrad jak z carihradu... par lidi mi uz reklo, ze doslova "hniju"

zlejchlap

Člen

# Zasláno: 24 Srp 2010 19:37:37


tak to si muzem podat ruce
o vikendu me moje polovicka chtela vrazdit

ale zatim mi pripada,ze se spusti strasna smradonada vzdycky, kdyz snim tunaka. Jeste s tim experimentuju.. ja bych rekl,ze je v ty konzerve nejakej hnusnej konzervant

Kovovy_kohout

Člen

# Zasláno: 25 Srp 2010 07:10:33


Jean
zlejchlap
Osobně si myslím, že je to přemírou bílkovin, které nedokáže tělo zpracovat. Odhaduji to podle toho, že když moje dítě začalo papkat masíko, tak to byla teprve vůně par excellence.

PS: Bohužel jsem na tom stejně.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  vypnout *Co to je?
...


přihlášení
 » Uživatelské jméno  » Heslo  Pozor v diskusi je jiné jméno a heslo než v E-shopu!