Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...
E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  



  návod pro použití diskuse    stránky členů diskuse    rady jak zhubnout nebo přibrat    recenze a diskuse k doplňkům    rady jaké doplňky nakoupit

 ° Domů ° Odpovědět ° Statistika ° Registrace ° Hledat ° Návod °

F-sport diskuse / Recepty a jídla / nebezpečné potraviny
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Denda

Člen

# Zasláno: 5 Pro 2011 19:14:22 ° Změnil/a: Denda


http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2661&idreturn=8 </a>

Martin

Administrátor

# Zasláno: 6 Pro 2011 10:01:54


to chce klid

Deoxynivalenol, nazývaný též vomitoxin, je mykotoxin, který může vyvolávat zvracení a nechutenství prostřednictvím ovlivnění nervového systému.

Navíc EU normy bývají 10x až 100x pod nebezpečným množstvím.

Můžu tě ujistit, že nasbíráné hříbky nebo kdejaká domácí potravina obsahuje při správném skladování mnohem více mykotoxinů.

Vrcholem byl putovní kvásek (nějaký nábožesnký), který putoval po vesnici od hospodyně k hospodyni, nikdo nevěděl odkudt to je, co to je, ani kde to bylo skladováno. Ale všichni si to pomnožili, udělali chleba a část kvasku poslali dál

Denda

Člen

# Zasláno: 7 Pro 2011 10:56:18


http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2664&idreturn=8

Martin

Administrátor

# Zasláno: 7 Pro 2011 11:41:16


Denda
fajn články, to člověka hned přejde chuť

Nepišou tam co všechno je v Tescu na mase? jak to tam vždy v noci okorale zabalí do igelitu a sníží výkon chladicích boxů? Den za dnem a den za dnem ...

Denda

Člen

# Zasláno: 7 Pro 2011 13:24:07


Martin
No počkej - pořáááádně okořeníme a máme tady super masíčko na gril.....v akciiiii!!!!!no nekup to.... a neni grilovací sezona - aha - hm no tak to pomeleme a uděláme z toho sekanou - a víte co - my vám jí i upečeme - to bude líp vonět.....a co s tim salámeme šéfe ten do zítra nevydrží - hele nakrájejte to - hoďte to do majonézy nebo kečupu - a máme zde luxusní camping nebo jak se ty saláty jmenujou......
A néééébo hit Penny - zmrazíme to a prodáme to mražený - ať to zjistí až po týdnech doma co to vyndají z mrazáku a už nemají ani účet ani náladu se jít dohadovat.....

Já fakt nechápu v dnešní době, kdy je otevřeno od nevidim do nevidim - proč ty lidi kupujou mražený maso - nehledě na to, že je to nasolovaný (křehčený) + v závěru dražší (zmrzlá voda).....
Jednou!!! jsem koupila mražený krůtí "prsa" - to co z toho vylezlo po rozmrazení - možná tak na čínu....no bez práce....hrůza - vůbec to nevypadalo hezky - od tý doby nikdy více.....

Jenomže dokud budou lidi tady přistupovat na tuhle "hru" tak se nic nezmění....lidi raději koupí hafo humusu za levno jen aby se nacpali k prasknutí než ................chjo se vždycky tak rozčílim.....

Denda

Člen

# Zasláno: 7 Pro 2011 13:30:00


http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2662&idreturn=8

Denda

Člen

# Zasláno: 2 Led 2012 12:47:39 ° Změnil/a: Denda


[url= > http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2682&idreturn=8 </a>

kingie

Člen

# Zasláno: 2 Led 2012 13:04:27


A vlocky v Lidlu porad nikde..snad ten problem Nordwaldtaler vyresi, mel jsem je rad

Denda

Člen

# Zasláno: 2 Led 2012 13:08:00


http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2683&idreturn=8

Denda

Člen

# Zasláno: 2 Led 2012 13:12:07


kingie
já je ani neměla.....v čem se liší od odstatních? Mně zrovna u těch vloček přijde že chuťově jsou všechny stejný - myslim stejný druh- že rozdíl je max v umletí....spíš si teda řikám, že se možná liší kvalitou.......zrovna u vloček je dost velký riziko v napadení plísní....která neni vidět.....

kingie

Člen

# Zasláno: 2 Led 2012 13:17:49


Denda:
Jo to umleti..byly tak akorat, ani prilis najemno ani vcelku. A navic byly tyhle mlete levnejsi nez nemlete jinde a taky zbavene bordelu..spousty jinych znacek bylo treba prebrat.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 3 Led 2012 11:06:22


mno já jen slyším v Globusu z rozhlasu "nabízíme Vám nové a nové BIO produkty" a říkám si - a navezli další plísně (včetny oněch mykotoxinů) a brouky do kšeftu ...

Zahodit roky výzkumu ochrany lidského zdraví ve jménu "vznosné" mýšlenky je šílenství. Stejně jako třeba Toyta Prius, která má bez zátěže elektromotoru a baterii o 2l nižší spotřebu Mám pocit, že tahle forma eklogie bude stát hodně životů

arnold

Člen

# Zasláno: 8 Led 2012 07:24:20


Jaké fatální následky má pití velkého množstvípasterizovaného mléka na naše zdraví?

Největší a běžně rozšířený omyl tykající se mléka je tvrzení, že mlé­ko pomáhá předcházet osteoporóze. Říkají nám, že se vzrůstajícím vě­kem se obsah vápníku v těle snižuje, a proto bychom měli pít hodně mléka. Zabráníme tak prý osteoporóze. Ale to je velký omyl.

Pití pří­liš velkého množství mléka ve skutečnosti osteoporózu způsobuje.Běžně se věří, že vápník v mléce se lépe vstřebává než vápník v ji­ných potravinách, jako jsou malé ryby, ale to vůbec neodpovídá pravdě.Koncentrace vápníku v lidské krvi bývá normálně 9 - 10 mg. Když však pijete mléko, koncentrace vápníku ve vaší krvi náhle stoupne. Přestože se na první pohled může zdát, že se vstřebalo hodně vápníku, tento vzestup hladiny krevního vápníku má svou nevýhodu. Po náhlém vzestupu koncentrace vápníku v krvi se tělo snaží vrátit tuto abnormální úroveň zpátky k normálu vyloučením vápníku z ledvin močí. Jinými slovy, jestliže se pokusíte pít mléko, abyste získali váp­ník, ve skutečnosti dosáhnete přesného opaku, protože celková hladina vápníku ve vašem těle se sníží.



Ve Spojených státech, Švédsku, Dánsku a Finsku, čtyřech zemích považovaných za přední z hlediska průměrné spotřeby mléka, najdete mnoho případů zlomenin kyčle a osteoporózy.



V protikladu k tomu malé ryby a mořské řasy, které Japonci jedí uz celé věky a původně byly považovány za potravinu s nízkým obsahem vápníku obsahují vápník cenný tím, že se nevstřebává rychle a nezvy­šuje tak úroveň koncentrace krevního vápníku. Nevyvolává proto pro­cesy vylučování tohoto cenného prvku z těla. V období, kdy lidé v Ja­ponsku nepili mléko, byly případy osteoporózy řídké. Ani dnes se me­zi lidmi, kteří nepijí mléko pravidelně, nevyskytuje mnoho případů osteoporózy. Tělo dokáže vstřebat potřebný vápník a minerály při trá­vení malých ryb a mořských řas.



Přejeme pěkný den
ZDRAVÍ S ÚSMĚVEM s.r.o.image002.gif
poradenské a dietologické centrum[b][/b]

kingie

Člen

# Zasláno: 8 Led 2012 13:52:03


Zdravim, zna nekdo americke znaceni trvanlivosti?

Kdyz je na baleni kod L100305012-02/11 znamena to spotrebovat do 3.5.2012? nebo do unora 2011? Tzn vyhodit?

kveta

Moderátor

# Zasláno: 8 Led 2012 14:58:28 ° Změnil/a: kveta


kingie
Co vim, tak data se v Americe pisou obracene, ale nikdy ne 305012 ... to uz by to bylo spise 030512, coz znamena 5.3.2012. Tohle ale vypada na 02/2011.

Btw proc se nezeptas u nich v kramu? Kdy jsi to, prosim te, koupil. To mi nerikej, ze by tam prodavali neco s rok proslou lhutou.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 8 Led 2012 22:36:44


arnold
zřejmě proto se na vápnik spíše doporučuji sýry a jiné komplikovanější produkty - k tomu nemáš nějaké info ?

O tom procesu "hysterického" vylučování vápniku jsem ještě neslyšel, tim pádem by to měli způsobovat i tablety a multivitamíny ???

kingie

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 00:54:55


Na ziskejzdravi.cz se pise "Přebytku vápníku se tělo nezbavuje vyloučením, ale ukládá ho v dlouhých kostech." To vypada na dalsi horky brambor na kterem se ruzne zdroje neshodnou.

Co ja cetl, tak pro idealni zpracovani vapniku u dospeleho to chce mit pomer vapnik/horcik/fosfor 2/1/1 (+trocha vitaminu D, ale ten vyrabime i z UV zareni) a konkretne v mlece je horciku minimum.

Tak si rikam jestli tyhle problemy spis nepripadaji na vrub mene vhodne skladbe stravy, kdy jeden ze synergicky pusobicich prvku vyrazne zaostava. Na druhou stranu morske rasy zas ten pomer hodne presahujou fosforem, takze ani to nebude samospasitelne.
V National Geographicu byl srovnavaci grafika toho jak vypada prumerna skladba obedu skolnich jidelen v ruznych zemich. Japonske chody sice vypadaly nevabne, ale neslo videt ani jeden vyzivarsky prohresek.

Multitablety jsou vetsinou namichane tak, aby ty kombinace byly priblizne srovnane.

arnold

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 07:11:37 ° Změnil/a: arnold


Martin
kingie

Hlavní odpůrce pití kravského pasterizovaného mléka je uznávaný odborník na výživu Petr Fořt,já ho za to neměl moc rád,ale asi má pravdu.Ten problém stravitelnosti a využitelnosti se netýká pravděpodobně bio mléka.

Nelíbí se vám ani mléko... Ale jak se má člověk orientovat v názorech od pólu k pólu?

Ten zmatek vyvolávají lékaři, kteří nikdy nestudovali výživu a zbožíznalství. Nevědí o výživě nic a někde si přečetli, že mléko je ideální potravinou pro člověka, což je blbost!

Proč?

To je na dlouhé vyprávění – všechno najdete v mé knize Tak co mám jíst, tam jsou popsány jednotlivé skupiny potravin. Když budete mít biokrávu a budete pít to syrové biomléko bez homogenizace a dalších zpracování, tak se vám nic nestane. Vápník z pasterizovaného mléka se nedokáže vstřebat. Proč se mléko takto ničí, když pasterace stejně nedokáže zlikvidovat nebezpečné viry?

A které?

Například slintavku a kulhavku a bacily tuberkulózy. Když poklesne spotřeba mléka, producenti si objednají studii – ta podpoří význam pravidelné konzumace mléka. Ale já bych raději mluvil o výživových stylech, ne o jednotlivých potravinách.


Něco o rostliných tucích
A co problém tučnosti?

Nesmí se vypít pět litrů. Není-li tuk homogenizovaný, nevstřebává se tak účinně. V Kanadě v roce 1998 na světovém kongresu o výživě začal konkurenční boj mezi producenty másla a margarínu. Producenti margarínu lžou, jako když tiskne. Dříve ty technologie byly tak špatné, že šlo vlastně jen o koncentrát trans-mastných kyselin, které jsou v podstatě jedovaté. Dnes je u některých výrobců technologie na takové úrovni, že tam trans-mastné kyseliny nejsou, ale to neznamená, že to je ideální produkt!

Přitom odborníci malým dětem doporučují místo másla ztužené tuky. Jak na to pohlížíte?

Není co bych doporučil – hádal jsem se o tom s docentem, který zastupuje světového výrobce margarínů v ČR. Zaplatili si studie, reklamu – a tak jako „nezávislý“ nemám nárok. Tak třeba použijí máslovou příchuť, ale to je fraška, protože to je syntetické aroma. Napíšou, že to obsahuje vitaminy, které tam samozřejmě přidávají. A když to má být levné, tak těžko může být výchozí surovinou bio olej za studena lisovaný. Už ta vstupní surovina je nekvalitní.

Bohužel došlo k tomu, když lidé začali na pánve pod řízky dávat margaríny a nekvalitní rostlinné oleje, že se změnil poměr omega 3 ku omega 6 v neprospěch omega 3, které jsou pro zdraví nejdůležitější. To je pravá příčina arterosklerózy a všech dalších zánětlivých procesů. Nikdo to neřeší, přitom když dělám lidem diagnostiku, tak zjistím, že je to samý „kolující“ zánět.


celý článek
http://www.babinet.cz/podlupou-5163-petr-fort--jedine-doplnky-nam-zach rani-zivot.html


http://zdrava-vyziva.abecedazdravi.cz/mleko-pit-ci-nepit

kingie

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 11:34:08


arnold:
"Ten zmatek vyvolávají lékaři, kteří nikdy nestudovali výživu a zbožíznalství." Me tenhle jeho styl nesedi, desne rad se pousti do kritiky jen proto, ze se citi jako odbornik.
Fortuv problem je, ze je desne radikalni a stavi se az prilis casto na stranu "revolucnich" nazoru zapadnich publikaci, aniz by tvrzeni bylo dokazane(Vápník z pasterizovaného mléka se nedokáže vstřebat). Coz nemusi znamenat, ze nema pravdu.

Vybrat si jestli prevazujou pozitiva nebo negativa uz je na kazdem. U me vyhrala zlata stredni cesta - pouzit to jen obcas.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 9 Led 2012 13:55:47


kingie, arnold
radikalita je výsadou geniálních lidí

Otázka, která zůstává viset je, jaký má vliv pasterizace na stravitelnost vápníku. A zda existuje nějaký proces, kdy se Vápnik vylučuje. Vím, že vápnik se dá vyloučit s některými potravinami a že při nedostatku jiných vitamínu či minerálů.

A google nám na dotaz "calcium pasteurization" opravud sype podobné informace, teď se tím jen prokousat
Google

Martin

Administrátor

# Zasláno: 9 Led 2012 14:00:02


tohle vypadá docela seriozně:

There is a great and physiologically important reduction of the bone-nourishing salts of the milk. Its calcium-magnesium-carbono-phosphate is broken up into its constituent salts an at least three of these--calcium phosphate, magnesium phosphate and calcium carbonate--are practically insoluble and their usefulness almost destroyed Pasteurization renders the mineral salts of milk insoluble and non-absorbable.

In the Journal of Biological Chemistry, 1928, Martha M. Kramer, E. Latzke and M. M. Shaw in "A Comparison of Raw, Pasteurized, Evaporated and Dried Milks as Sources of Calcium and Phosphorus for the Human Subject," noted not only a striking calcium inadequacy for infants in pasteurized milk, but also a less favorable calcium balance for adults as compared with fresh raw milk. They further observed that milk from cows kept in the barn for five months gave a less favorable calcium balance than did fresh milk from a college dairy herd. This is but another evidence that certified milk from cows kept in sunless barns and fed on dry foods is an inadequate food.

In the Lancet (London) for May 8, 1937, it is shown that chilblains are practically eliminated when raw milk rather than pasteurized milk is used in the diet of children. This is attributed to the higher calcium value of raw milk or to the improved calcium assimilation when raw milk is used.

Milk drinking is advocated as a means of assuring good teeth. The drinking of large quantities of milk by infants, children and adults is not preserving the teeth of the people of this country. The evidence for this is all around us. One reason for this is that most of the milk consumed is pasteurized milk. The Lancet (London) for May 8, 1937 says that in children the teeth are less likely to decay on a diet supplemented with raw milk than with pasteurized milk. In his Vitamin Theory and Practice (Cambridge, University Press, 1935) L. J. Harris says: "Dr. Evelyn Sprawson of the London Hospital has recently stated that in certain institutions children who were brought up on raw milk (as opposed to pasteurized milk) had perfect teeth and no decay. Whether this was due actually to the milk being unheated, or possibly to some other quite different and so far unrecognized cause, we cannot yet say; but we may be sure of one thing, that the result is so striking and unusual that it will undoubtedly be made subject of further inquiry."

Read more: http://chestofbooks.com/health/natural-cure/The-Hygienic-System-Orthot rophy/Destructive-Effects-Of-Pasteurization.html#ixzz1ixwCGgbD

chestofbooks.com

Martin

Administrátor

# Zasláno: 9 Led 2012 14:02:31


... a ty lépe stravitelné jogurty se také dělají z pasterizovaného mléka ...

arnold

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 15:28:20


No, abychom se do toho moc nezamotali a nevznikl nejaký názorový kočkopes,podle mě, to chce taky všeho s mírou a mléko spíš bio (pokud je to bio), čím mín' se na tom podepíše zpracovatelský průmysl tím líp.
Nejlepší je alespon' co nejvíc používat základní suroviny a s těmi pracovat.
Kdysi jsem si doma dělal tvaroh ,naučila mě to babička ještě za totáče , koupili jsme 2 l mléka ve sklenici, večer dali na teplá kamna a do rána bylu 1/2 kg tvarohu a nahoře syrovátka
Totéž jsem zkusil i nedávno z lahvového "čerstého" mléka Olma a nic ráno tam bylo jenom mléko
Jo' jak se říká z hovna bič neupleteš a co je jednou mrtvý tak i zůstane.

Denda

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 16:19:47


Přitom odborníci malým dětem doporučují místo másla ztužené tuky ...........nevim o kterých odbornících mluvil....možná o klasických dětských nebo obvodních dr..... ale ti právě o výživě nemají vůbec páru....to už jsme někde řešili - přijde obézní člověk s vysokým tlakem,cholesterolem....a on mu řekne - musíte zhubnout - nejezte tučné, hýbejte se .....na noc ovoce,zeleninu....
no to je zbytečný řešit....

K vápníku....regulaci vápníku v těle reguluje mimochodem i vitamín D -to by nebyl problém, kojencům je dodáván (Vigantol)a jinak ze slunce ho máme dost - problém může být se vstřebatelností kvůli např. fosforu: Při vysokém příjmu fosforu - např.z kolových nápojů, ze vstřebatelnost snižuje,ale v protikladu je důležitý poměr vápníku a forforu v poměru zhruba 1:1,5....například i kyselina fytová(celozrnné pečivo) nebo kyselina šťavelová (špenát) vstřebatelnost zhoršuje - proto se nedoporučuje jíst např.celozrnné pečivo se sýrem....a i pokud je vyšší spotřeba uzenin (kam se přidávají fosfáty - kvůli zadržování vody nebo právě zmiňovaných tavených sýrů...
Obecně z rostliných zrdojů (fazole,soja, květák,brokolice,kapusta) je hůř využitelný a v neposlední řadě schopnost člověka vstřebat a využít Ca z potravin klesá s věkem (nej.do 30ti let), při nadměrném příjmu vlákniny i vitamínu řady B,ženy obecně mají menší schopnost (z toho i vyplývá převážně u žen onemocnění osteoporozou - i když tam jsou další vlivy), no a další věci (PH v tenkém střevě atd. - ale to už je asi moc dopodrobna).

tolik za mě no....

Orsa

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 16:56:56


Denda

onemocnění osteoporozou vzniká také ztrátou svalové hmoty, mimochodem

Denda

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 17:16:16


Orsa
...proto jsem psala jsou tam další vlivy....nedostatek pohybu s tím to svalstvo, plus hormony..........přechod atd.......jsem neprobírala osteoporozu, jen jsem udávala příklad možného důsledku....

PS....taky jsem si často říkala, že už sem zas tak často nechodíváváváváš....(můj tajný vzore )

Orsa

Člen

# Zasláno: 9 Led 2012 18:48:40


Denda chodím sem denně, jen nic neříkám... v profilu mám odkaz na deníček, tam si můžeš počíst jak zkouším trénovat s bolavou šlachou, už to mám pět měsíců

flink

Člen

# Zasláno: 10 Led 2012 07:45:10


Orsa
Že se ukážeš, babko...zazimovala jsi koloběžku...?

Sansaj

Člen

# Zasláno: 10 Led 2012 09:37:05


a on mu řekne - musíte zhubnout - nejezte tučné, hýbejte se .....na noc ovoce,zeleninu....

Presne tohle mi bylo receno u obvodniho detskeho lekare kdyz jsem zacal mit problemy s nadvahou a vse s tim spolecne , jenze to uz nejaky patek ze ale vseobecne plati ze doktori nemaji vubec ani sajnu o cem toje viz moje mama taky silnejsi postavy problem s tlakem a doktorka ji predepsala prasky na tlak a hubnuti ktery stoji na mesic 600kc a rekla ji jist nejpozdeji v18:00 a potom jen ovoce a zeleninu a ted ji nedokazu presvedcit aby prestala s tema blbostma co ji rekla doktorka i kdyz na mne je videt ze to jde i bez prasku a kdyz jsem si posledne bral jidlo 80gBasmati a 200g kurete tak rikala takovyho jidla muzes jo to je nejaka divna dieta a sel jsem do vrtule achjo proc ty doktri a doktorky jsou tak tupy a pak se mame dockat nejake osvety

Ted mam doma nejakej filmecek co se tyka zdrave vyzivy apod... je to toceno v prubehu snad nekolika let a vyzkumy tam ukazali ze za 2.svetove valky kdy byl nedostatek masa a preslo se na vegetarianskou stravu tak se ukazalo ze klesl pocet nemocnych osteoporozou a dalsich chorob a ze i nadmerne prijimani masa vede k onemocneni a dale ukazal vyzkum ze japonci kteri jedi vlastne asi n ezdravejs z celeho sveta tak u nich je osteoporoza velmi ojedinelou nakazou...tak ted aby se v tom clovek vyxnal co vubec a jak ma jist....

Denda

Člen

# Zasláno: 10 Led 2012 11:13:38


Sansaj
pestře, vyváženě,kvalitně, ani málo ani moc.....a k tomu pohyb,který baví!!!!!, a najít si radost z něčeho k čemu možno utéct před každodenním stresem,problémama a tak....já myslim, že se všechno snoubí se vším....můžeš jíst předpisově,cvičit a psychika ti zničí zdraví...zrovna tak budeš dřepět,"užívat"si život....a taky se zničíš...
Prostě žádný extrémy (vim vim - nejsem s tím svým cvičením dobrý příklad...no ale kecat o tom mi jde¨)

A hlavně nedělat radikální striktní zákazy typu - už nikdy si nedám čokoládu,knedlo-zelo-vepřo nebo dortík..... (tento zákaz vyslovuji jen u věcí jako salám typu junior,gothaj,sušenek typu tatranka, čokoládové figurky na stromeček a pod.) Když "hřešit" tak alespoň kvalitně.....ikdyž jasně v létě si točenou zmrzlinu taky dáváme - nesmí to být fanatismus typu makrobiotika, jezení jen "bio" výrobků - o kterých....no to je na samostatnou kapitolu, apod......

sakra ...zase román....hale Honzi, se ti půjdu asi zase vykecat na mail ....ať máš v práci co dělat

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  vypnout *Co to je?
...


přihlášení
 » Uživatelské jméno  » Heslo  Pozor v diskusi je jiné jméno a heslo než v E-shopu!