Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...
E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  


  návod pro použití diskuse    stránky členů diskuse    rady jak zhubnout nebo přibrat    recenze a diskuse k doplňkům    rady jaké doplňky nakoupit

 ° Domů ° Odpovědět ° Statistika ° Registrace ° Hledat ° Návod °

 Nejnovější příspěvky v diskusi:

F-sport diskuse / Doplňky výživy - všeobecně / Nejchutnější protein
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Afroman

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 12:47:04


Ahoj, věřím že když něco chutná tělo si z toho vezme více než něco co přijímá s odporem = zažívací potíže.

Měl jsem Mega Mass 4000 new formula a to je fakt pochoutka vždy jsem se na něj těšil ať po ránu nebo po tréninku nebyl problém to do sebe dostat.

Teď mám protein a gainer jiné výrobce zatím nebudu psát jaké aby jsem nechtěně neovlivnoval.

Který je podle vás nejlepší protein podle chutě ??

Terminator17

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 15:19:47 ° Změnil/a: Terminator17


Mega Mass 4000 je gainer a ne protein
Jinak u mě takhle:
1. Myofusion (Gaspari Nutrition)
2. Combat (MusclePharm)
3. Matrix (Syntrax)


Ještě doplním, že jsem celkem vyzkoušel tak 12-15 různých proteinů

Afroman

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 15:29:02


Já vím že to je gainer

Já jsem ho zmínil jen proto že má fakt super chuť ten massive 1100 co mám teď je fakt bída ale dá se.

Avšak protein co mám teď to se nedá vůbec pozřít tak umělá hnusná chuť humus nevím no? možná někomu chutná ale mě fakt ne.

Sem rád že jsi uvedl firmu Nutrition jako první tu jsem taky chtěl zkusit.

Terminator17

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 15:36:33


Já gainery nepoužívam, protože se svojí "supr" genetikou bych po nich nabíral spoustu špeků, ale kdysi sem měl vzorek gaineru Mutant Mass a větší pochoutku sem snad nikdy nejed. Fakt lahoda. Příchut čokoláda (anglicky myslim že to bylo Double Chocolate).
A co to máš ted za protein?

Afroman

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 15:53:52


Ten protein se jmenuje

WHEY-PRO-ELITE-65 od Amixu man ho -2500g a nevim co snim budu delat.

Neni tady nejaky bazar mozna to nekomu chutna me ne.

Vzal sem za tim jen 200g s odporem.

Terminator17

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 16:02:45


Ten sem neměl, ale od Amixu chci zkusit Monster Beef

Afroman

Člen

# Zasláno: 28 Led 2012 16:03:53


Jo ten chválí hodně lidí i jinde na forech.

kingie

Člen

# Zasláno: 29 Led 2012 13:07:06


Me chutna nejvice Fitness Authority - takhle mlecnou chut jsem nepoznal u zadneho jineho proteinu. Jenze ma dve ALE kvuli kterych si ho uz nikdy nekoupim - nejhorsi rozpustnost co jsem mel a navic strasne dela penu, ktera jen pomalu opada. Jasne, jde to vyresit shakerem, a pak ta pena a hure rozpustene cucky ulpi na mrizce, jenze to je zas plytvani proteinem.
Gaspari Nutrition mi chutna, hlavne diky tomu ze je husty az kremovy. A problem jako u FA s nim nemam.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 30 Led 2012 10:16:44


u mě je to:
1. Monster beef v ovocné příchuti
2. Myofusion v čokoládě
3. Pure Whey v čokoládě

O GMM4000 ani nepišu, to je mňamka, ale přeci jen u gaineru je to snažší než u 90%proteinu.

U všech je třeba si uvědomit, že chlazené chutnaji ještě lépe.

Afroman

Člen

# Zasláno: 26 Říj 2013 21:58:01


Momentálně jsem si oblíbil Whey Core 100 mám čokoládu a ledovou kávu obojí vynikající chuť možná ta čokoládá o malinko vyhrává.
Zatím nejchutnější protein co sem kdy měl.

rikolami

Člen

# Zasláno: 26 Říj 2013 23:02:41


All whey čokoláda mi moc chutnala.
Nyní mám Iso Grow Hydrolyzed whey Protein vanilkový dort a chuť je taková vanilko-karamelovo-kávová.

petrj

Člen

# Zasláno: 27 Říj 2013 10:56:43


monster beef souhlas byl super (lesní ovoce)
ted mam fitce 100% malinu a taky chutove dobry
gainer mega mass vanilka mě nechutnala jedu cokoladu a chutná mě, ale asi nejsem nadšený jak ostatní

z gaineru jeste jsem mel
http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=2261 carbo jet mass
lesní ovoce a musel jsem to míchat snad v půlitru shaku, bylo to až moc sladké na mě, ale pak ok

rikolami

Člen

# Zasláno: 27 Říj 2013 22:27:46


Chuť proteinu je pro mě až na druhém místě.Důležité je složení proteinu.

kveta

Moderátor

# Zasláno: 28 Říj 2013 01:59:31 ° Změnil/a: kveta


rikolami
Souhlas ... slozeni, chut, cena.
Myofusion asi nejvetsi sragora (v zivote uz bych to znovu do pusy nevzala).
Kdyby se tady spis rozebirala kvalita protein nebo treba jejich rozbory ... to by bylo jiny vonco.

rikolami

Člen

# Zasláno: 28 Říj 2013 07:36:09


kveta

Co tak pozoruji,tak hodně lidí se zajímá o to jak ten protein chutná,kolik stojí nebo jestli pění,ale už méně se zajímá z čeho to je.

Bohužel kolikrát se ani od výrobce nedozvíme procentuální složení jednotlivých složek proteinu.
Např.
ALL WHEY obsahuje syrovátkový koncentrát,syrovátkový isolát a hydrolyzovaný syrovátkový isolát.Ale už tam není psané v jakém poměru.Je jasné,že koncentrátu tam bude nejvíc a hydra nejmíň,ale ty čísla mi tam prostě chybí.

Já sázím na syrovátkový protein původem z USA a Kanady.Tento protein by měl být nejkvalitnější.

Jednu dobu mě lákal hovězí protein co přišel na trh nedávno jako velká pecka.Na netu jsem na to našel takový rozbor z čeho to asi bude,raději jsem vsadil na syrovátku.

Je třeba hledat sbírat informace a pak se rozhodnout co koupit.

Afroman

Člen

# Zasláno: 29 Říj 2013 07:21:47


rikolami: Přesně tak jak píšeš.

Bohužel kolikrát se ani od výrobce nedozvíme procentuální složení jednotlivých složek proteinu.
Např.
ALL WHEY obsahuje syrovátkový koncentrát,syrovátkový isolát a hydrolyzovaný syrovátkový isolát.Ale už tam není psané v jakém poměru.Je jasné,že koncentrátu tam bude nejvíc a hydra nejmíň,ale ty čísla mi tam prostě chybí.

Já sázím na syrovátkový protein původem z USA a Kanady.Tento protein by měl být nejkvalitnější.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Já koukám hlavně na tohle:

1: výrobce

2: poměr BCAA v dávce 30g bílkovin (Whey Core 100 - 76% protein dávka 40g a L-Isoleucin 1,8g + L-Leucin 3,6g + L-Valin 1,6g = 6gramů BCAA v jedné dávce a to je super.

3: chuť (pokud mám 3 proteiny stejné kvality Nutrend, Waider,Scitec tak rozhoduje chuŤ)

4: cena jako poslední

V minulosti sem měl taky Myofusion jako kveta a humáč největší.

rikolami

Člen

# Zasláno: 29 Říj 2013 09:59:38


Afroman

Rozhodně souhlas.Ty už to máš zmáknutý.Psal jsi tady,že jsi vyzkoušel hodně produktů,takže už víš po čem sáhnout.
Já mám nyní Iso grow hydrolyzed whey protein a je to zase o level lepší než ALL WHEY.
Dá se toho brát větší množství a to bez jakýchkoliv zažívacích potíží.Vůbec nevím,že jsem něco vzal.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 31 Říj 2013 09:45:16


No ja teď mám za jedničku Isolate 100 od TRECu, je tam jen jeden protein, takže poměr vím a ještě má famózní chuť.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 31 Říj 2013 10:04:44


jinak k tomu, jak se dá "orientovat":

1/ výrobce je dnes jen přebalovač a rozmichávač, suroviny se nakupuji od velkovýrobců a mnohdy jsou stejné.

2/ BCAA zde nejsou BCAA, jsou to jen ony 3 aminokyseliny, ale jako součást bílkoviny. To by muselo být na proteinu napsáno, že byly dodáný free BCAA - ale to by zase byla pitomost pít BCAA s bílkovinami.

A Myofusion je náhodou velmi povedená ukázka toho, jak se dá z průměrných zdrojů namíchat snadno stravitelný produkt, když to výrobce umí - jsou i opačné extrémy, kdy použití špičkových surovin vede akorát k nestravitelné směsi. Myofusion má tedy rozhodně své čestné místo v doplňování bílkovin.

Pokud tedy kontinuálně nesbíráte drby ze zákulisi, tak stejně nevíte nic. A to včetně toho, že se klidně stane, že výrobce prostě změní surovinu v proteinu bez varování, jen kvůli ceně nákupu suroviny.

rikolami

Člen

# Zasláno: 31 Říj 2013 12:04:58


Martin
Kolikrát je ten výrobce mistrný přebalovač a rozmíchávač.Šířily se drby,že ty nové hovězí proteiny jsou vlastně z velké části obsahu hydrolyzované kolageny tedy méněcený zdroj bílkovin.Asi tomu nikdo nevěnoval pozornost,ale podle množství obsahu jistých aminokyselin v těchto produktech to nebude jenom drb ze zákulisí.

Afroman

Člen

# Zasláno: 31 Říj 2013 17:08:40


rikolami: přesně jak píšeš taky si o tom myslím své.

Martine: přebalovači a rozmíchvávači jsou všichni ale záleží na tom jestli tam i něco přidávají a to u značek jako Waider, BSN atd. nehrozí ale jsou i tací co tam dohážou kde co a pak když to jde na rozbor světe div se!

Martin

Administrátor

# Zasláno: 4 Lis 2013 21:28:19


rikolami
je to drb a rozebíralo se to tu velmi důkladně - hledej a najdeš.
Ve zkratce, stejně jako kvalitně hydrolyzováný syrovátkový protein není sušená syrovátka, tak stejně tak nejsou hydrolyzované hovězí odřezky kolagen.

Afroman
BSN i Weider jsou na západě střed, nic extra. Stejně jako u nás třeba Extrifit nebo Vitalmax. Kvalitu v USA, ale i u nás je třeba hledat jinde nebo ve špičkových produktech jednotlivých značek.

rikolami

Člen

# Zasláno: 4 Lis 2013 22:38:23


Martin
Já jsem to našel jinde,kde se to celkově rozebírá a nebudu to tady uvádět vzhledem k . . . .. . .,ať si to každý najde sám.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 5 Lis 2013 08:41:10 ° Změnil/a: Martin


rikolami
No bomba, tak hlavně, že máš názor

Já jsem zvklý si přečíst víc než jen snahu potopit úspěšný protein. Ale co, negativní reklama je účinná a funguje, koukám i ve výživě.
Jen bych dal k zamyšlení, to, že vím, jak se chová firma, co používá podobné metódy k zákazníkům při výrobě - má je za hlupáky.

Já předpokládám, že rozumný člověk si informace posbírá a porovná - asi předpokládám špatně. Stejný článek bych mohl napsat klidně o syrovátkových proteinech - nebo si někdo myslí, že se Whey proteiny dělaji z prémiové syrovátky ručně posbírané? něco jako Yople s opravdu krásnými kousky ovoce

My máme v portfoliu firmy co nekecaj, nešpiní konkurenci z malé exotické země za německem a místo toho úspěšně bojuji na celosvětovém trhu.

A mimochodem, toto lze aplikovat do všech oborů.

Martin

Administrátor

# Zasláno: 5 Lis 2013 08:42:28


Takže pro ty líne 3x kliknout (náš zákazník náš pán)
http://www.f-sport.cz/bb/index.php?action=vthread&forum=16&topic=6895& page=1#13

rikolami

Člen

# Zasláno: 5 Lis 2013 09:27:12


Martin
Víš ono to najít není tak jednoduché.Ten vyhledávač je na nic.Přesně ten výpočet co uvádí Ebron jsem měl na mysli.

1750g 97% Beef Protein hydrolysate za 1089kč=převaha hydrolyzovaného kolagenu nad hovězí bílkovinou

Afroman

Člen

# Zasláno: 5 Lis 2013 14:44:22


Martin:

Možná se ptám hloupě ale kde podle tebe najdu ty správné informace?

rikolami

Člen

# Zasláno: 5 Lis 2013 16:04:54


Překopírováno:

Kolagen je velmi známou a často používanou kloubní bílkovinou. Hlavním důvodem je velmi nízká pořizovací cena a vysoký obsah specifických aminokyselin (glycin, hydroxyprolin, hydroxylysin), které jsou stavebními kameny všech vaziv. Z kolagenu se díky nízké ceně vyrábí také např. klih, pojiva a lepidla, hnojiva, krmiva pro zvířata a další.


Kolagen vs. plnohodnotné bílkoviny v produktech ( doplňky stravy ) zaměřených na růst svalové hmoty

Obvyklou praktikou některých výrobců je to, že přidávají kolagen do proteinových produktů určených pro svalový růst. Za důvod je uváděna ochrana kloubního aparátu. To vše by bylo v pořádku, pokud by daný výrobce uvedl přesné množství obsahu kolagenu, v rámci celkové bílkoviny. Tomu však v 99% případů není a daný proteinový přípravek tak může obsahovat 2%, ale také klidně 49% nekvalitní, levné kolagenní bílkoviny, která rozhodně není to nejlepší pro růst svalové hmoty. Pojďme se nyní podrobně podívat na srovnání spektra aminokyselin kolagenu a plnohodnotných bílkovin, kde také uvedeme ve stručných bodech návod jak kolagen v produktu detekovat a jak přibližně určit jeho množství.

Hovězí bílkovina kolagen vs. bílkovina hovězího masa

I když jsou obě bílkoviny hovězího původu, je mezi nimi doslova „vesmírný“ rozdíl. Čistá bílkovina hovězího masa je plnohodnotná, to znamená, že obsahuje všech 10 esenciálních aminokyselin včetně uvedeného tryptofanu, dále je to 17-18% BCAA a 15% Glutaminu. Čistá bílkovina hovězího masa neobsahuje kloubní aminokyseliny hydroxyprolin a hydroxylysin! Toto je důležité rozlišovací znamení. Oproti tomu kolagen, má všechny výše zmíněné deficity a charakteristiky.

Čistá bílkovina hovězího masa ( izolát ) – spektrum aminokyselin v %Z hlediska celkové výživy, a to nejen vzhledem k svalové hmotě, však kolagen plnohodnotnou bílkovinou není, zejména postrádá jednu z 10 důležitých esenciálních aminokyselin tryptofan ( tělo si ji neumí vytvořit samo ). Dalším znakem je také velmi nízký obsah důležitých větvených aminokyselin BCAA.

Stručně řečeno, hydrolyzát kolagenu, může být dobrou kloubní bílkovinou, ale do plnohodnotných proteinových, či aminokyselinových produktů zaměřených na svalový růst jednoznačně nepatří, z tohoto důvodu jsme vytvořili následující článek, který Vám bude přehledným vodítkem, jak kolagen a jeho množství v jednotlivých produktech identifikovat. Nejdříve se ale pojďme podívat, jak se kolagen vyrábí.

Technologie výroby kolagenu

Kolagen ( želatina ) je získáván v masném průmyslu z použitelných odpadních materiálů ( odřezky kůží, pojiva, chrupavky, kostry, běháky, nožky, kopyta, paznehty, oční bulvy atd...). Tyto odpadní materiály (nejčastěji hovězího původu), jsou rozřezány, rozmělněny a následně homogenizovány. Lidově řečeno „přeměněny na pastu“. Na rozmělnění se používají speciální mlýny a drtiče, homogenizace se provádí mícháním a opakovaným přemletím vzniklé pasty. Protože vzniklá pasta obsahuje stále vysoké množství tuku a dalších nekolagenních složek, jsou tyto složky odstraňovány chemickou cestou za použití speciálních rozpouštědel ( etanol chloroform, metanol, NaOH a další ). Výsledkem je čistá kolagenní pasta s obsahem až 98% bílkovin. Tento kolagen je následně podrobován hydrolýze ( štěpení ), která se obvykle provádí kyselým, nebo zásaditým způsobem ( kyseliny, louhy ). Šetrná enzymatická hydrolýza ( štěpení za pomoci specifických enzymů ), která je využívána u kvalitnějších zdrojů bílkovin, se v tomto případě obvykle neprovádí. Vzniklý hydrolyzát kolagenu je následně dle potřeby a zaměření využit k daným účelům. Nicméně z celé technologie produkce kolagenu je patrné, že se jedná o velmi „invazivní“ metodu, která je ve srovnání s šetrnými metodami jako je např. CFM u mléčné bílkoviny, velmi „kontrastní“.

Kolagen a spektrum aminokyselin

Jak již bylo zmíněno výše kolagen má velmi odlišné spektrum aminokyselin a to jak od bílkoviny hovězího masa, tak od mléčných bílkovin a dalších. Charakteristickým rysem je vysoký obsah aminokyseliny Glycinu – až 25% z celkového obsahu, dále je to obsah specifických aminokyselin, které nejsou vůbec v bílkovině hovězího masa, mléčné a vaječné bílkovině přítomny, těmito aminokyselinami jsou Hydroxyprolin – až 12% z celkového obsahu a Hydroxylysin. Dále je to nulový obsah důležité esenciální aminokyseliny Tryptofan a velmi nízký obsah BCAA 5 – 6%.

Kolagen – spektrum aminokyselin v %
Kolagen – spektrum aminokyselin v %

Glycin 22,3
Prolin 12,6
Hydroxyprolin 12,4
Kyselina glutamová 9,6
Alanin 9,1
Arginin 7,7
Kyselina aspariková 5,7
Lysin 3,5
Serin 3,5
Leucin 2,8
Valin 2,4
Fenylalanin 2,2
Threonin 1,9
Isoleucin 1,2
Histidin 0,9
Hydroxylysin 0,9
Methionin 0,8
Tyrosin 0,5

Kolagen vs. plnohodnotné bílkoviny v produktech ( doplňky stravy ) zaměřených na růst svalové hmoty

Obvyklou praktikou některých výrobců je to, že přidávají kolagen do proteinových produktů určených pro svalový růst. Za důvod je uváděna ochrana kloubního aparátu. To vše by bylo v pořádku, pokud by daný výrobce uvedl přesné množství obsahu kolagenu, v rámci celkové bílkoviny. Tomu však v 99% případů není a daný proteinový přípravek tak může obsahovat 2%, ale také klidně 49% nekvalitní, levné kolagenní bílkoviny, která rozhodně není to nejlepší pro růst svalové hmoty. Pojďme se nyní podrobně podívat na srovnání spektra aminokyselin kolagenu a plnohodnotných bílkovin, kde také uvedeme ve stručných bodech návod jak kolagen v produktu detekovat a jak přibližně určit jeho množství.

Hovězí bílkovina kolagen vs. bílkovina hovězího masa

I když jsou obě bílkoviny hovězího původu, je mezi nimi doslova „vesmírný“ rozdíl. Čistá bílkovina hovězího masa je plnohodnotná, to znamená, že obsahuje všech 10 esenciálních aminokyselin včetně uvedeného tryptofanu, dále je to 17-18% BCAA a 15% Glutaminu. Čistá bílkovina hovězího masa neobsahuje kloubní aminokyseliny hydroxyprolin a hydroxylysin! Toto je důležité rozlišovací znamení. Oproti tomu kolagen, má všechny výše zmíněné deficity a charakteristiky.

Čistá bílkovina hovězího masa ( izolát ) – spektrum aminokyselin v %

Glycin 6,1
Prolin 4,8
Kyselina glutamová 15
Alanin 6,1
Arginin 6,5
Kyselina asparagová 9,1
Cystein 1,3
Lysin 8,4
Serin 3,9
Leucin 8
Valin 5
Fenylalanin 3,9
Threonin 4
Tryptofan 0,7
Isoleucin 4,5
Histidin 3,2
Methionin 2,6
Tyrosin 3,2

Doplňky výživy z kategorie „BEEF“

Jak postupovat v případě, že kupujete instantní hovězí proteinový koncentrát, popř. aminokyseliny a chcete zjistit, zda produkt není „nastaven“ kolagenem a obsahuje skutečně bílkovinu hovězího masa? Zde je stručný návod:

1/ Složení – zkontrolujte složení produktu (angl. Ingredients ), kde musí být jednotlivé složky uvedeny v řádkovém seznamu postupně za sebou. Na prvním místě je složka, které je v produktu nejvíce, na posledním složka, které je nejméně. Ve složení by měl být také přesně specifikován původ hovězí bílkoviny, tedy zda se jedná o bílkovinu hovězího masa, či kolagenu. V případě že naleznete ve složení obsah želatiny, či kolagenu, postupujte k bodu dvě. To stejné učiňte i v případě, že kolagen ve složení nenaleznete.

2/ Spektrum aminokyselin – pokud produkt nemá spektrum aminokyselin rozepsáno vůbec, doporučujeme tento produkt vůbec nekupovat, z 99% se bude jednat pouze o hydrolyzát kolagenu. V případě, že je spektrum aminokyselin uvedeno, zaměřte se na následující údaje:

a/ Hydroxyprolin a Hydroxylysin – tyto aminokyseliny jsou přítomny pouze v kolagenu, ne v čistém izolátu hovězího masa, v případě, že jsou na seznamu uvedeny, jedná se o jasnou přítomnost kolagenu.

b/ Glycin – zaměřte se na množství glycinu ve 100g aminokyselin. Bílkovina hovězího masa obsahuje 6 – 7 % Glycinu, kolagen 17-25% Glycinu

c/ Tryptofan a Cystein – jsou li tyto dvě aminokyseliny ve složení nepřítomny, jedná se o „čistokrevný“ kolagen

3/ Přibližné stanovení množství kolagenu v bílkovinné složce produktu – uvedené množství Hydroxyprolinu ve spektru aminokyselin vynásobte x 8,5. Výsledné číslo je přibližným procentuálním zastoupením bílkoviny kolagenu v celkové bílkovině produktu. Např. produkt obsahuje 3.050 mg ( 3,05%) hydroxyprolinu ve 100g aminokyselin, to znamená 3,05 % x 8,5 = 25,92% kolagenu v rámci celkové bílkoviny, což je opravdu hodně.


Když si tedy vezmu hodnoty aminokyselin 100 % Beef Protein hydrolysate:





množství hydroxyprolinu 8,65 x 8,5 =73,525 % kolagenu
Glycin 21,55 g
BCAA= L-Leucin + L-Isoleucin + L- Valin=2,97+1,22+2,5=6,69 g BCAA ve 100g proteinu?

TO MÁM V SYROVÁTKOVÉM PROTEINU V JEDNÉ ODMĚRCE(32G),konkrétně 6,24g BCAA

Afroman

Člen

# Zasláno: 5 Lis 2013 21:26:20 ° Změnil/a: Afroman


Pěkné tohle je opravdu zajímavé prosím tě jaký je zdroj?

rikolami

Člen

# Zasláno: 5 Lis 2013 22:55:13 ° Změnil/a: rikolami


Afroman
Firmy které jsou sdruženy v Etické Fitness Aliance(eFIA).Nechci někomu dělat reklamu.Je to popsáno na stránkách těchto sdružených firem.Vlastně hodně jejich produktů je tady v eshopu,takže stačí jen vybírat.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  vypnout *Co to je?
...


přihlášení
 » Uživatelské jméno  » Heslo  Pozor v diskusi je jiné jméno a heslo než v E-shopu!