Svět zkušeností a výsledků pro Váš maximální výkon už od roku 2003, připojte se ...
E-SHOP   DISKUSE   RADY, informace a články  


  návod pro použití diskuse    stránky členů diskuse    rady jak zhubnout nebo přibrat    recenze a diskuse k doplňkům    rady jaké doplňky nakoupit

 ° Domů ° Odpovědět ° Statistika ° Registrace ° Hledat ° Návod °

 Nejnovější příspěvky v diskusi:

F-sport diskuse / Nezařaditelné a další dotazy a odpovědi / Hodnoty potravin: syrové x vařené
Autor Zpráva
beginner

Člen

# Zasláno: 25 Čen 2008 15:29:00


Dobrý den, jelikož jsem úplný nováček, tak by mě hned na začátek zajímalo, zda je rozdíl v hodnotách B,T,C syrových a uvařených. Pokud ano jak předpokládám, dá se někde zjistit, jaké jsou hodnoty po uvaření těstovin, masa atd? Výrobce píše (když mám trochu štěstí) hodnoty za syrova, teda aspoň myslím, poradí mi někdo prosím?

Rall

Moderátor

# Zasláno: 26 Čen 2008 00:25:45


beginner
No v absolutním měřítku se hodnoty nezmění (nebo jen naprosto zanedbatelně), relativně se ale změní - např. maso vysušíš, rýže naopak nasaje vodu, apod. . Prostě stačí brát v úvahu hodnoty za syrova

beginner

Člen

# Zasláno: 26 Čen 2008 08:57:42


Diky moc za radu, ma pro me momentalne cenu zlata!

beginner

Člen

# Zasláno: 26 Čen 2008 11:53:35


Jeste teda pro jistotu, kdyz vezmu 150g syroveho kureciho masa, ktere ma hodnotu treba x g bilkovin na 100g vahy, uvarim jej a vytahnu a bude mit treba jen 100g, tak znamena to, ze vysledne bilkoviny z uvareneho masa budou tedy opet jen x g?

markosta

Člen

# Zasláno: 26 Čen 2008 11:58:16


beginner
mělo by to tak být,... pokud potřebuješ tolik B, kolik má 150g masa (syrového), tak si vem 150g masa, uvař a už to nemusíš vážit, měl bys mít tolik B, co mělo těch 150g syrového, bez ohledu na hmotnost vařeného.

ondrapav

Člen

# Zasláno: 26 Čen 2008 12:11:34


beginner
Přesně tak, porostě počítej jen hodnoty za syrova a neřeš tepelnou úpravu.

beginner

Člen

# Zasláno: 27 Čen 2008 16:42:46


Tak Vam diky moc, uz mi to je totalne jasny, jen jsem se nechal zvyklat jednou diskuzi...

Vaše odpověď

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  vypnout *Co to je?
...


přihlášení
 » Uživatelské jméno  » Heslo  Pozor v diskusi je jiné jméno a heslo než v E-shopu!