Tato stránka používá cookies, pokračováním s tímto souhlasíte. Co jsou to cookies, zjistíte zde.
Rozdáváme dáreček ke každé objednávce nad 999 Kč
10g tester Assassins Pump + ExploMax 250ml ZDARMA.

Návrat do E-shopu Hledej v E-shopu Seznam sekcí v E-shopu Proteiny nad 70 
Vyhledávání v E-shopu Správa přihlášení v E-shopu Vstup do košíku




 Essential Optimal Hydro Whey -TESTER 
 Prom-in
 30 g

 skladem
  Aspartame Free
do košíku     39 Kč
(1.5 €)


Hledej tento produkt v dalších slevách, akcích a balíčcích.


Essential Optimal Hydro Whey -TESTER Prom-in 30 g na www.f-sport.cz jen za 39 Kč.

Protein cca 77%. Absolutní špička mezi proteiny - 100% čistý syrovátkový protein, upravený enzymatickou hydrolýzou k zajištění maximální vstřebatelnosti a efektivity. Nejkvalitnější suroviny a naše pokroková technologie výroby jsou hlavními znaky Optimal Hydro Whey.

Výběr: čokoláda, banán
(Volí se pozdějí, až v objednávce.)




Enzymatická hydrolýza je nejvyšší stupeň zpracování syrovátkového proteinu, při níž dochází k enzymatickému naštěpení (“předtrávení”) dlouhých řetězců syrovátkových proteinů na peptidy. Ty jsou pro lidský organismus lépe stravitelné a mají prokazatelný vliv na zvýšení proteosyntézy. V Optimal Hydro Whey jsou peptidy rozloženy v optimálním molekulárním hmotnostním profilu od méně než 500 daltonů, až po více jak 10000 daltonů. Téměř polovina je tvořena peptidy s molekulární hmotností pod 5000 daltonů. Tento hmotnostní profil zajišťuje optimální uvolňování aminokyselin do krve. Díky svým výjimečným vlastnostem Optimal Hydro Whey maximalizuje nárůst svalové hmoty a síly.

Prostřednictvím naší nové technologie vyrábíme produkt ve vynikajících příchutích, primárně vyvinutých pro dětskou výživu. Jako sladidlo je použit mimořádně kvalitní extrakt z rostliny stevia rebaudiana v kombinaci s malým množstvím sukralózy.
Enzymatickou hydrolýzou upravený syrovátkový protein.
Zpracování mikrofiltrací přes speciální spirálové membrány.
Maximální bioaktivita produktu.
Extra-dávka přidaného volného glutaminu ( 2000mg ) v jedné odměrce.
Slazeno STÉVIÍ.




http://www.prom-in.cz:
V poslední době se čím dál více setkáváme s pojmem „hydrolýza“ ve spojení hlavně se syrovátkovým proteinem, z pravidla označovaným jako Hydro. Kolem takového proteinu se hodně vyskytují další výrazy jako stupeň hydrolýzy, biologická hodnota apod. Co se vlastně pod těmito pojmy skrývá a jak tomu rozumět si povíme v následujících řádcích.

Ze všeho nejdříve bychom se měli seznámit s termínem „biologická hodnota“. Ten zavedli biochemici k určení kvality proteinů ve stravě a to především ve spojení s obsahem aminokyselin, zejména esenciálních. Každý přemýšlivý a zkušenější sportovec však ví, nejspíš i na základě

vlastních zkušeností, že metabolismus proteinů však nezávisí pouze na obsahu aminokyselin. Významný podíl mají na něj mají stravitelnost a využitelnost.

Syrovátkový protein
Syrovátkový protein je v podstatě lídrem na poli sportovní výživy. Proto si zde připomeneme jen pár faktů , které souvisí s naším aktuálním tématem. Vysoká biologická hodnota syrovátkových proteinů je již poměrně známým faktem. Tedy jak jsme si shora uvedli, je bohatý na esenciální aminokyseliny. Další jeho výhodou je, že při šetrném a profesionálním zpracování v něm zůstanou zachovány velmi cenné bioaktivní frakce, jako beta laktoglobulin, alfa laktoglobulin, sérový albumin, imunoglobulin, laktoferin, laktoperixidáza, peptony proteáz a glykomakropeptidy. (možná trochu říct, co to je za věci a k čemu jsou, když už se zmiňují jako důležité frakce). Zejména poslední jmenované glykomakropeptidy jsou pro nás zajímavé a to svým podílem na výstavbě buněčných stěn. Dále byla prokázána přímá souvislost mezi obsahem glykomakropeptidů ve stravě a obranyschopností organismu proti virům chřipky a některým bakteriím. Do třetice pak glykomakropeptidy podporují množení pro nás užitečných (tzv. Probiotických) bakterií mléčného kvašení ve střevech, které podporují trávení. Alfa laktoglobulin má po stránce aminokyselin unikátní složení. Obsahuje 63 % esenciálních aminokyselin a 24,5 % větvených aminokyselin (BCAA). Velmi dobře na sebe váže vápník, zinek, kobalt a mangan ze stravy, čímž jsou pak lépe vstřebatelnější, než minerály z multiminerálových přípravků. Pro sportovce je pak velmi důležitý vliv alfa laktoglbulinu na zvýšení hladiny IGF-1, čímž v podstatě umožňuje syrovátkový protein budovat svalovou hmotu i při redukci příjmu kalorií, kdy hladina IGF-1 klesá. Syrovátkový protein má samozřejmě spoustu dalších kladů a výhod, o kterých by se daly psát knihy a expertní pojednání, ale to není účelem našeho článku. Nastínili jsme si pár jeho, přínosných vlastností a měli bychom se zaměřit hlavně na již zmíněnou hydrolýzu.

Hydrolýza
Kdo se více orientuje v suplementech si již nejspíš vyhledal na internetu nějaké informace o hydrolýze. Faktem je, že některé informace jsou trochu zavádějící. Často se tak děje kvůli vytrhávání věcí z kontextu, každopádně pak dochází k mystifikaci a mylným pohledům na hydrolyzáty. Pojďme si tedy říct přesně, o co se jedná. Hydrolýza bílkovin je de facto proces jejich zpracování, jinými slovy předtrávení, či předštěpení. Hydrolytické štěpení se provádí zejména kvůli lepší stravitelnosti a rychlejšímu využití. Vzniká tak směs poly-, oligo-, tri-, di- peptidů, tedy větších či menších řetězců aminokyselin, společně s malým podílem volných aminokyselin. Takto štěpená bílkovina ve formě peptidů projde naším trávicím traktem rychleji a část dokonce bez přítomnosti enzymů. Některé peptidy se uvolňují přímo do krve, stejně tak volné aminokyseliny a část poly-/oligopeptidů, některé pak mohou vyžadovat další trávení. Úplně laicky podáno by se dalo říct, že hydrolýza bílkovin pomáhá našemu tělu přeskočit jeden krok a tím ulehčit vstřebání bílkovin a vede k rychlejšímu transportu do krve (svalů). Asi netřeba zdůrazňovat, jak je tato úžasná vlastnost „hydra“ žádána po náročné fyzické aktivitě. Díky rychlosti vstřebávání se důležité živiny dostávají do unavených svalů právě ve chvíli, kdy je nejvíce potřebují. Výrazně se tak podpoří regenerace, nárůst svalové hmoty a síly. Při hydrolýze navíc dochází k odstranění složek, které v přirozeném stavu mohou působit alergicky, typické u lidí s přecitlivělostí na mléčnou bílkovinu. Výsledný produkt je obvykle hypoalergenní,

Klasický způsob hydrolýzy se provádí v autoklávu s kyselinou chlorovodíkovou, bohužel však výsledný produkt za mnoho nestojí a naštěstí se ve sportovní výživě dnes již téměř nepoužívá. Kvalitní hydrolyzované proteiny se vyrábí enzymaticky, konkrétně štěpením proteolytickými enzymy (enzymy štěpící bílkoviny, tzv. Proteázy) – pre-digestion nebo-li předtrávení. Hydrolyzáty, zejména vyrobené zastarale s kyselinou chlorovodíkovou, mají nepříjemný zápach a silnou hořkou chuť připomínající hovězí játra.

Stupeň hydrolýzy
Stupeň hydrolýzy neoznačuje, kolik proteinu je hydrolyzováno ( vždy je podroben hydrolýze všechen protein ), ale udává, jak dlouho hydrolýza probíhá a jak velké peptidy hydrolýzou vzniknou. Zjednodušeně řečeno. Čím menší peptidy tím rychlejší stravitelnost. Nejspíš teď mnoho čtenářů napadne, že čím vyšší stupeň hydrolýzy tím lépe. Což je pravda, ale pouze částečně. Vysoký stupeň hydrolýzy je skvělá věc pro klinickou výživu, kdy je nutné dodat malé extrémně rychle vstřebatelné peptidy a to v poměrně malém množství v řádech gramů (podobné je to u glukozy jako rychlého zdroje sacharidů). Na druhou stranu mírnou nevýhodou je, že pokud trvá hydrolýza dlouho (vysoký stupeň hydrolýzy), dochází k mírné denaturaci a snížení podílu bioaktivních frakcí, o kterých jsme si psali výše. Například podíl beta laktalbuminu u maximálního stupně hydrolýzy je 4% u středního je to 36% u velmi důležitého alfa laktalbuminu je to 15% ku 9%. Při vysokém stupni hydrolýzy také hladina aminokyselin v krvi velmi rychle vzroste a poté klesá, proto je nutné uzpůsobit dávkování. Přesto však také platí, že protein s vysokým stupněm hydrolýzy je super kvalitním zdrojem bílkovin. Je totiž velmi bohatý na malé, extrémně rychle vstřebatelných peptidy, kdy v kombinaci např. s nativním CFM syrovátkovým protein vytěží uživatel maximum benefitů (Tato kombinace se velmi často a velmi správně ve sportovní výživě používá.).

OPTIMAL HYDRO WHEY
Na začátku byl záměr vytvořit produkt, který by v sobě kombinoval bezkonkurenční stravitelnost, maximální biologickou hodnotu a zároveň si zachoval nejvyšší možnou bioaktivitu. Povedlo se a Optimal Hydro Whey splňuje všechny tyto vlastnosti, navíc ve dvou fantastických příchutích. Jak jsme si již řekli, hydrolyzáty charakterizuje jejich nahořklost a zápach (ano, částečně i u enzymatické hydrolýzy). Optimal Hydro Whey však tento mýtus boří. Nejen, že skvěle chutná, ale použité příchutě byly primárně vyvinuty pro kojeneckou výživu. Jedná se o enzymaticky hydrolyzovaný protein, pro který byl zvolen speciální přístup. Nejedná se o směs hydrolyzátu a CFM nativního proteinu, ale šli jsme o trochu dál. Obsahuje směs hydrolyzátů s vysokým i středním stupněm hydrolýzy (Proto /ne/ deklarujeme stupeň hydrolýzy pouze číslem, musel by být použit výpočet průměru, ale je deklarován průměrnou molekulární hmotností peptidů.), ve snaze zachovat bioaktivitu a současně poskytnout velmi dobře a rychle stravitelný protein. Pokud jej užijete ihned po tréninku, lze zhruba za půl hodiny konzumovat pevné jídlo a vaše trávení je díky hydru perfektně nastartováno. Vzhledem k rychlosti trávení není doporučena dávka vyšší než 0,4g – 0,5g produktu na kilogram hmotnosti. Vyšší dávka díky velmi rychlému trávení a průchodu střevem může způsobit nadýmání a je nevyužita. Pokud stravu konzumujete později je vhodná kombinace s pomalejším zdrojem, například s produktem Pure CFM. Zkušení sportovci používají dvě malé dávky z odstupem 30minut, což lze doporučit především v rýsovací dietě. Již byla zmíněna delikátní chuť tohoto proteinového přípravku. Ještě je třeba poznamenat, že se jí podařilo dosáhnout díky většinovému podílu sladidla stevia při dochucení. Jako třešinka na dortu je přídavek 2000mg volného glutaminu v jedné 30g dávce pro podporu regenerace. Optimal Hydro Whey Vás překvapí vynikající stravitelností a tak neuvěřitlnou chutí, že pro Vás bude každý po tréninkový shake zážitkem! Vyzkoušejte.


Dávkování:
Základní dávka je 30g ( 1 vrchovatá odměrka ), ráno po probuzení a po tréninku. Úprava dávkování závisí na tělesné hmotnosti, typu sportovní aktivity a tréninkových cílech. Proto doporučujeme konzultaci s kvalifikovaným výživovým poradcem.

  
  Dávkování podle F-sportu (Martin):

Vzhledem k obsahu bílkovin v jedné dávce (23g), NElze jednu odměrku považovat za dostatečnou dávku. Lze použit i 1 a půl odměrky pro plnohodnotnou dávku s 34g bílkovin.

Vždy na jednu odměrku dejte cca 2 deci vody. Použijte chladnou (ne ledovou) vodu. Nepoužívejte sycenou ani teplou vodu, šejkr by Vám mohl vypěnit při šejkrováni a rozstřiknout se. Pro důkladnější rozmíchání použijte Šejkr. Důkladně rozmíchejte v šejkru, nechte cca 5minut odstát a rozmíchejte znovu, takto dosáhnete dokonalého rozmíchání. Pak pomalu, vklidu pijte, můžete i na vícekrát.
Pokud protein po přípravě déle stojí (déle než 3 minuty), tak je lepší ho před pitím znovu rozmíchat. Pokud už jste protein přelili ze šejkru do hrnku nebo sklinky, tak už to neřešte.

Berte vždy před spaním, lze cca 45 minut po tréninku a také ráno mezi snídani a svačinou.
Kdy nejlépe brát proteiny a jak to kombinovat s gainery a dalšími doplňky najdete ve článku
Gainer a Protein - návod jak je brát pořádně.
Kolik má vlastně být jedna dávka si můžete spočítat sami v Kalkulačce pro dávkování proteinu a gaineru.

 
  


Složení jedné dávky:
čokoládová příchuť (jiná příchuť se může mírně lišit)


Složení: Enzymatickou hydrolýzou upravený syrovátkový protein, glutamin, extrakt stevia, sladidlo sukralóza; pro banánovou příchuť: aroma banánové, carthamus koncentrát; pro čokoládovou příchuť: kakaový prášek, aroma čokoládové.

více informací a aktuální složení najdete na stránkách výrobce.



Více o produktu na www.prom-in.cz

Více o doplňcích na www.f-sport.cz
Více o použití gainerů a proteinů na www.f-sport.cz

Více o nabírání svalů na www.f-sport.cz
Více o hubnutí na www.f-sport.cz
Více o cvičení na www.f-sport.cz





POLOŽTE NÁM DOTAZ
Zde se můžete zeptat na cokoliv, na použití produktu, vhodnost pro Vás, ale i na aktuálnost složení či obrázku.

A možná už zde odpověď na Váš dotaz je, co dělat, co koupit, když potřebuji:
zhubnout - vytvarovat a vyrýsovat postavu - nabrat svaly
Pokud chcete na Váš dotaz odpověď,
musíte správně vyplnit Váš email!
2+4=
kontrolní poličko





Recenze a Dotazy k produktu
Použijte naši diskusi a pročtěte si názory a zkušenosti ostatních zákazníků.





Další doporučení, podobné produkty a akce
Essential Optimal Hydro Whey -TESTER
Prom-in
30 g
39 Kč

Essential Optimal Hydro Whey
Prom-in
1000 g
799 Kč

Efectiv Whey Professional Series
Efectiv Nutrition
2000 g
1099 Kč

Dárek: +5 testerů - MIX
od 2ks 1079 Kč
od 3ks 1069 Kč
od 5ks 1049 Kč
Essential Optimal Hydro Whey
Prom-in
2250 g
1399 Kč





Všechny texty a banery jsou výhradním majetkem portálu f-sport.cz. Jejich nedovolené kopírování a použití je zakázano. Případné kopírování bude hodnoceno jako krádež a porušení autorských práv.

Skladování: Veškeré doplňky (práškové, tekuté, včetně tablet a kapslí) podléhají na vlhku rychlejší zkáze.
Expirace: Platí pro uzavřené (ještě nikdy neotevřené) balení. Otevření vždy znamená, že už je třeba doplněk rychleji spotřebovat. Když už je doplněk otevřený, vždy jej otvírejte jen na minimální dobu, pro nabrání jedné dávky a zase jej pečlivě uzavřete.
Optimální teplota pro skladování je 5 až 15 stupňů (suchá chladnička nebo spíž).
Jakmile nápoj z prášku připravíte, vypijte jej urychleně !
 Creatin monohydrát do 10minut.
 Proteiny a gainery do 40minut (pro delší skladování je nutno použit ledničku, i tak maximálně 4h).
 Ostatní drinky do 2h (doporučuji pro delší skladování než 10minut použit ledničku).
Rada: Do fitka lze donést zvlášť šejkr s práškem a zvlášť vodu.
Pro tekuté už namíchané doplňky:
 Je třeba skladovat v chladnu, nejlépe v ledničce. Po otevření jej držte v ledničce a spotřebujte ho co nejrychleji. Osobně doporučuji jej vypít najednou nebo alespoň v rozmezí 24hodin.
Všechny drinky před použitím vychlaďte a důkladně několikrát protřepejte. Nejlépe je drink důkladně protřepat, nechat cca 5min stát a znovu důkladně protřepat. Pak teprve vypít.

NOčka a některé creatinové směsi můžou ztvrdnout ! Pro obsah Beta-Alaninu, Betainu a dalších speciálních látek natahuje jemný, mnohdy micronizovaný, prášek velmi snadno vlhkost a může ztvrdnout - je to tzv spečení. Toto může nastat po otevření nebo už při přepravě od výrobce nebo při skladování. Někteří výrobci do NOček přidávají protispékavé příměsi, ale to zase není úplně nej pro zdraví a trávení. Žádný výrobce nebalí produkty v ochranné atmosféře nebo vakuově (papíry a pečeti přes víčko jsou jen jako těsnění a na efekt neporušenosti a mnohdy je stroj i nalepí nakřivo). Proto prosím akceptujte, že některé produkty jsou takto spečené! Toto ztvrdnutí není na závadu ! Pro účinnost produktu je klíčová expirace a správné skladování.
Postup při ztvrdlém NOčku: NOčko rozbijte pevným nástrojem, třeba příborovým nožem na prášek.

  nápověda k E-shopu  ⋅  kontakty  
  SLEDUJTE NÁS: