Tato stránka používá cookies, plní GDPR, pokračováním s tímto souhlasíte. Co jsou to cookies, zjistíte zde. Povinnosti a prává plynoucí z GDPR najdete v nápovědě.

Vyhledávání v E-shopu Vstup do košíku Správa přihlášení v E-shopu

Fitness Eshop / Na klouby





Seznam sekcí v E-shopu Vyhledávání v E-shopu
Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček
NutriStar
1000 g      280 Kč (11.2 €)
F-sport.cz doporučuje s přihlednutím k ceně Aspartame Free



Přidat do oblíbených položek do košíku
skladem Po přihlášení/ registraci je cena nižší!


Popis položky   Polož dotaz   Recenze, hodnocení a diskuse   Důležité 

Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček NutriStar 1000 g

Jedná se o hydrolyzovaný kolagen s velmi krátkými molekulovými řetězci, čímž je zabezpečena jeho co nejvyšší využitelnost v lidském organismu. 100 %-ně přírodní produkt vepřového původu.

Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček NutriStar 1000 g na www.f-sport.cz jen za 280 Kč. Původní cena je 298,- Kč. To je sleva 6%, ušetříte 18,- Kč.
Neochuceno. Hydrolyzovaný kolagen (želatinový hydrolyzát), enzymový.

Jedná se o hydrolyzovaný kolagen s velmi krátkými molekulovými řetězci, čímž je zabezpečena jeho co nejvyšší využitelnost v lidském organismu.
100 %-ně přírodní produkt vepřového původu.


Co je to kolagen

Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.

Proč hydrolyzovaný kolagen

Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.

Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.

Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.

Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.

Hydrolyzované kolageny, které naše firma používá při výrobě, mají délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.

Použití a dávkování

Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.

K léčbě a prevenci artrózových stavů se často používá samotný hydrolyzovaný kolagen. Lze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.

Při léčbě osteoporózy (řidnutí kostí) hraje hydrolyzovaný kolagen také svoji velmi důležitou roli. Dle dosavadních zjištění je pro navázání vápníku a kolagenu v kostech nutná jejich kombinace nebo použití podpůrných látek pro vázání vápníku ze stravy v kostech. V případě osteoporózy je tedy třeba k hydrolyzovanému kolagenu užívat také vhodnou formu vápníku. Přestože se na trhu vyskytuje řada preparátů, které vápník obsahují, doporučujeme vyhledat takovou formu, která je přírodní a pro člověka opravdu využitelná. Jako nejsnazší řešení pro Vás nabízíme dva již hotové výrobky, které v sobě spojují vhodnou formu kolagenu a vápníku. Prvním je výrobek GELACALCIUM, kde je kolagen kombinován s fosforečnanem vápenatým, který je získáván přímo z vepřových kostí a je tudíž v té nejpřirozenější a nejvyužitelnější formě. Druhou alternativou je výrobek ŽELATINA PLUS, který sám o sobě přímý zdroj vápníku neobsahuje. Kolagen je však doplněn o prášek ze sušených hrušek, který má tu vlastnost, že dokáže navázat v kostech vápník, který člověk přijímá běžnou stravou. Toto je důležitý moment pro ty z nás, u kterých je nežádoucí příjem dalšího vápníku (např. při problémech s ledvinovými kameny).

Charakteristické vlastnosti tohoto kolagenu:

- 100%-ní vepřový protein
- vysledovatelné suroviny
- vysoký obsah bílkovin  (N x 6.25 ? 100%)
- úplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech
- vytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou
- nevykazuje žádnou enzymatickou činnost.

Legislativní fakta:

Výrobek neobsahuje alergenní látky.
Výrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.
Výrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).

Obsah aminokyselin v g ve 100 g hydrolyzovaného kolagenu:

 Asparagin

 5,7

 Tyrosin

 0,4

 Glycin

 22,6

 Serin

 3,1

 Alanin

 9,0

 Threonin

 1,8

 Valin

 2,4

 Histidin

 0,6

 Methionin

 0,8

 Lysin

 4,0

 Arginin

 7,6

 Glutamin

 10,3

 Leucin

 2,9

 Hydroxyprolin

 11,0

 Isoleucin

 1,3

 Phenylalanin

 2,3

 Prolin

 13,1

 Tryptophan

 0,6




Výživové hodnoty ve 100 g sušiny prášku:
Energetická hodnota 1700 kJ, 400 kcal.
Bílkoviny 100 g (Nx6,38).
Sacharidy 0 g.
Tuky 0 g.
Vlhkost do 5%.

Složení: Enzymaticky hydrolyzovaný vepřový kolagen.

Pro použití v potravinách.

Uchovejte v suchu.

Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček NutriStar 1000 g , další Na klouby najdete v sekci Na klouby




Další často kupované produkty:

Artrox Drink 600 g 379 Kč
Artrox Drink 300 g 199 Kč
Artrox Caps 120 kps 349 Kč
Osteo Anagenesis 120 kps 361 Kč
Po přihlášení/ registraci je cena nižší!

Toto je upozornění, že se jedná o zvláštní výživu, doplněk stravy (pokud je na stránce starší verze popisu bez tohoto upozornění a ne třeba pomůcka, potravina nebo krém). Tímto nás EU opět chrání.


Více o nabírání svalů na www.f-sport.cz

Více o hubnutí na www.f-sport.cz

Více o cvičení na www.f-sport.cz

Více o doplňcích na www.f-sport.cz

Více o nabírání svalů na www.f-sport.cz

Více o hubnutí na www.f-sport.cz

Více o cvičení na www.f-sport.cz

Více o doplňcích na www.f-sport.cz

Zde se můžete zeptat na cokoliv, na použití produktu, vhodnost pro Vás, ale i na aktuálnost složení či obrázku.

A možná už zde odpověď na Váš dotaz je, co dělat, co koupit, když potřebuji:
zhubnout - vytvarovat a vyrýsovat postavu - nabrat svaly

Pokud chcete na Váš dotaz odpověď,
musíte správně vyplnit Váš email!
2+4=
vyplňte kontrolní poličko



Použijte naši diskusi a pročtěte si názory a zkušenosti ostatních zákazníků nebo položte otázku.

2018-07-19 15-58-15
napsal Marek

NutriStar - Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček



Jedná se o hydrolyzovaný kolagen s velmi krátkými molekulovými řetězci, čímž je zabezpečena jeho co nejvyšší využitelnost v lidském organismu.

Enzymaticky Hydrolyzovaný kolagen sáček v E-shopu

Použijte naši diskusi a pročtěte si názory a zkušenosti ostatních zákazníků nebo položte otázku.


Všechny texty a banery jsou výhradním majetkem portálu f-sport.cz. Jejich nedovolené kopírování a použití je zakázano. Případné kopírování bude hodnoceno jako krádež a porušení autorských práv.

Skladování: Veškeré doplňky (práškové, tekuté, včetně tablet a kapslí) podléhají na vlhku rychlejší zkáze.
Expirace: Platí pro uzavřené (ještě nikdy neotevřené) balení. Otevření vždy znamená, že už je třeba doplněk rychleji spotřebovat. Když už je doplněk otevřený, vždy jej otvírejte jen na minimální dobu, pro nabrání jedné dávky a zase jej pečlivě uzavřete.
Optimální teplota pro skladování je 5 až 15 stupňů (suchá chladnička nebo spíž).
Jakmile nápoj z prášku připravíte, vypijte jej urychleně !
 Creatin monohydrát do 10minut.
 Proteiny a gainery do 40minut (pro delší skladování je nutno použit ledničku, i tak maximálně 4h).
 Ostatní drinky do 2h (doporučuji pro delší skladování než 10minut použit ledničku).
Rada: Do fitka lze donést zvlášť šejkr s práškem a zvlášť vodu.
Pro tekuté už namíchané doplňky:
 Je třeba skladovat v chladnu, nejlépe v ledničce. Po otevření jej držte v ledničce a spotřebujte ho co nejrychleji. Osobně doporučuji jej vypít najednou nebo alespoň v rozmezí 24hodin.
Všechny drinky před použitím vychlaďte a důkladně několikrát protřepejte. Nejlépe je drink důkladně protřepat, nechat cca 5min stát a znovu důkladně protřepat. Pak teprve vypít.

NOčka a některé creatinové směsi můžou ztvrdnout ! Pro obsah Beta-Alaninu, Betainu a dalších speciálních látek natahuje jemný, mnohdy micronizovaný, prášek velmi snadno vlhkost a může ztvrdnout - je to tzv spečení. Toto může nastat po otevření nebo už při přepravě od výrobce nebo při skladování. Někteří výrobci do NOček přidávají protispékavé příměsi, ale to zase není úplně nej pro zdraví a trávení. Žádný výrobce nebalí produkty v ochranné atmosféře nebo vakuově (papíry a pečeti přes víčko jsou jen jako těsnění a na efekt neporušenosti a mnohdy je stroj i nalepí nakřivo). Proto prosím akceptujte, že některé produkty jsou takto spečené! Toto ztvrdnutí není na závadu ! Pro účinnost produktu je klíčová expirace a správné skladování.
Postup při ztvrdlém NOčku: NOčko rozbijte pevným nástrojem, třeba příborovým nožem na prášek.



 Nápověda   Kontakty