E-SHOP    DISKUSE    RADY  
  Hubnutí Nabírání Rysování Tréninky Cviky Výživa a doplňky Látky v doplňcích Jídelníčky Recepty  F-sport Team  




Recept - Rybí placky

  28.7.2004 - Mlsná huba - 31198 shlédnutí
Recept - Rybí placky - Upravený recept z M&F  -50


Upravený recept z M&F

Odzkoušela jsem recept zveřejněný na stránkách Muscle and Fitness

Rybí placky
- uvádějí, že uvedené množství je na 5 porcí, což je velmi relativní. Usmažila jsem z uvedeného množství 570g placek.

Použité suroviny:
6 vaječných bílků
180 g mraženého tresčího filé (po roztátí rozděláme na kousky na prkénku)
250 g oloupaných a do měkka uvařených brambor,
2 lžičky nakrájené petrželky,
2 lžičky octa,
2 lžičky kečupu (cca 15g)
3 vrchovaté lžíce strouhanky (cca 25g)
1 lžička citrónové šťávy
100ml netučného mléka
2 lžičky worchesterové omáčky
1 lžičky červené papriky,

V originálním receptu je dále použit rostlinný olej ve spreji a 1 lžíce roztaveného margarínu. To jsem ale úplně vynechala, aby jídlo obsahovalo co nejméně tuku.

Postup je velice jednoduchý - ve velkém hrnci ušleháme bílky ručním mixérem (to píšou v originále, samozřejmě, že jsem to šlehala v elektrické mixéru), až sníh zhoustne. V jiné nádobě smícháme všechny další ingredience a dobře je rozmělníme pomocí ručního mixéru (taky zbytečné, použijeme elektrický ). Do této směsi opatrně vmícháme sníh.
Lžící formujeme jednotlivé placky o průměru 10 cm a tloušťce asi 2,5 cm přímo na nelepivé pánvi - mi se osvedčilo dělat placky menší, tak o průměru max. 6 cm, jinak jsem měla dost velký problém je na pánvičče otočit Na středně velkém ohni pečeme placky po obou stranách asi 3–4 minuty.

Nic jsem nesolila - ať si to každý nakonec dosolí, jak sám uzná za vhodné.

A teď to hlavní, co mě příjemně překvapilo Placky mi moc chutnaly a dost si na nich pochutnával i zbytek rodiny, který je zvyklý na klasická jídla.

Dala jsem si práci s propočtením výživových hodnot a 100g usmažené placky (to je porce, kterou jsem snědla a se zeleninou dostatečně zasytí) obsahuje 400 Kj energie, 10,5 g bílkovin, 12,3 g sacharidů a pouze 0,5 g tuku

Myslím, že rybí placky jsou výborná forma obědu na shození nějakého toho nežádoucího kila. Navíc chutnají stejně dobře studené jako čerstvě upečené a tudíž je možné si je udělat předem a potom vzít s sebou do práce nebo na výlet




Diskuse k článku:


   Členové diskuse Tabulky Seznam článků na F-sportu Sitemap  Kontakty