Zeleninová polévka - Jídelničky hubnout zhubnout hubnutí recept recepty návody strava dieta zelenina polévka
Jelikož v 90% případů kuřecí prsa (bez kůže!) vařím ve vodě, udělala jsem si z vývaru, který vždycky zbyde, zeleninovou polévku.
Do vývaru přihodila zeleninu, kterou jsem doma měla k dipozici (ale může se použít i jiná):
- větší kousky květáku a brokolice
- nakrájenou mrkev a kedluben (taky na větší kousky)
- trochu nakrájené cibule
a vše jsem na chvíli povařila tak, aby zelenina jen trošku změkla (je škoda zeleninu zbytečně vařit - protože čím syrovější, tím více vitamínů má a tím lépe zasytí
Nakonec jsem do polévky přidala nakrájené listy magnoldu (je to něco jak hlávkový salát) a celé jsem to dochutila trochou směsi koření - našla jsem Harmonii chuti (od Magi), ale je úplně jedno, co se použije. A jelikož mi zbyla z předchozího dne i trocha uvařených kuřecích prsou, tak jsem je do polévky také nakrájela.
Polévku jsem dozdobila petrželkou a pažitkou.
Výživové hodnoty nemá smysl v tomto případě psát, jelikož se liší v závislosti na množství a druhu použité zeleniny, ale jedno je jisté - polévka obsahuje minimum tuků a pokud máte rádi zeleninu, bude 100% chutnat.