Jelikož se ve svém jídelníčku snažím o to, aby většina jídel obsahovala dostatek bílkovin i nějaké sacharidy, minimum tuků a zeleninu a taky abych nejedla pořád to samé - vyzkoušela jsem kombinaci tvaroh+brambor.
Takže vezmeme si jednu menší bramboru a tu nakrájíme na tenká kolečka, která poté na páře uvařím v mikrovlnce (prodává se taková speciální plastová nádoba, která má vevnitř síto - kdo nemá, dopořučuju si sehnat, protože vaření na páře je výtečné a v mikrovlnce opravdu hodně pohodlné).
Bramborové plátky necháme vychladnout a poté na studené plátky dáme větší - silnou - vrstvu tvarohu (bez tuku) a dozdobíme bohatě zeleninou.
Brambory je možno jíst i teplé, ale pokud se jí jako studené mají nižší GI (glykem index) - jednoduše řečeno - když budete jíst brambory studené, nebudou ve vás vyvolávat tolik chutě na další jídlo jako brambory pečené nebo čerstvě vařené.
Výživové hodnoty závisí na množství použitých surovin. S bramborama to zas moc nepřehánět - stačí opravdu trochu a raději dát více tvarohu a zeleniny (pokud chceme hubnout).
Další zajímavé fitness recepty najdete v sekci Fitness recepty.