Snídaně, by měla obsahovat minimum tuků a minimum jednoduch. cukrů (dočetla jsem se :) - u těch co chtějí zhubnout by to němělo platit jen u snídaně, ale bohužel pořád - a jíst dokola vločky a vločky a vločky je dost stereotypní. Proto jsem snídani obměnila
použila jsem cca 15-20g rýže, kterou jsem měla ještě schovanou v mrazáku (to je množ. v syrovém stavu).
V hrnku jsem ji rozmrazila a potom přilila 80 ml mléka a vařila v mikrovlnce tak dlouho, dokud to nezhoustlo a nevytvořila se mi
rýžová kašička - to jsem nakonec posypala trochou skořice.
Pro ty, co hubnout nepotřebují se nabízí možnost přidat tam rozinky nebo jiné sušené ovoce, nakrájet tam nějaké čerstvé ovoce (třeba banán) a podobně.
Jinak je lepší používat nějakou celozrnou rýži než obyčejnou. Používám rýži Natural - je zdravější a lépe zasytí něž klas. rýže.
Výživové hodnoty jsou následující:
20g rýže N. + 80 ml mléka přibližně 400Kj 4g bílkovin, 18,5g sacharidů a pouze 0,5g tuku
Oproti ovesné kašičče má sice o něco méně bílkovin a o něco více sacharidů, ale skoro 4x menší množství tuku. Takže je dobré snídaně prostřídat, jednou vločky, jednou rýže - ať tělo nedostává pořád to samé dokola.